Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Alumnerne

Alumnerne

Sebastian Lynggaard: Samtalen om køn skal videre fra universiteterne og ud på gaderne

Manden bag Instagram-profilen Herlige Svend valgte at læse retorik på grund af sit højt snit og blev seniorkonsulent inden han fyldte 30. Men 2023 blev året, hvor han skred fra det hele og blev fattigere og gladere.

1
Alumnerne

Pelle Dragsted: »Vi ville sgu få noget bedre politik, hvis politikere havde tid til at læse litteratur«

Selv om Pelle Dragsted som ung brugte mere tid på politisk arbejde end på at studere, havde han aldrig troet, at han skulle ende med at dele elevator med Pia Kjærsgaard. Han fik for travlt til at aflevere speciale, og han har stadig så travlt, at han ikke orker at læse »et eller andet højpandet om socialisme«, når han kommer hjem. 

1
Alumnerne

Laura Kreutzfeldt: »Jeg vil måske beskrive mig selv som trickster antropolog«

Hun er aktuel med bogen 'Abortfortællinger', der indeholder 50 personlige fortællinger om den provokerede abort i anledning af den fri aborts 50-års jubilæum. Her trækker hun på sin viden fra antropologistudiet på KU. Men egentlig har hun skiftet spor. Helt. Og går i dag på kunstakademiet i Bergen.

1
Alumnerne

Nina Palesa Bonde: »Skulle jeg læse jura og tage gældsvejen, eller skulle jeg blive butikschef i Jysk, så der var løn i morgen?«

I modsætning til de fleste af sine studiekammerater vidste dommerfuldmægtig Nina Palesa Bonde, hvad det vil sige at få sit barndomshjem på tvangsauktion. Hun vidste også, hvordan livet som butiksansat er fristende penge her-og-nu. Alligevel tog hun chancen og blev akademiker og er i dag fortaler for livslang læring. Selv satser hun på at blive motorsavskyndig som det næste.

1
Alumnerne

Carsten Gomard har stiftet en milliardvirksomhed. Men matematik på første år er det sværeste, han har været igennem

På universitetet blev medstifter af Netcompany Carsten Gomard en del af en slags parallel virkelighed. Men en åbenbaring på forskergangen fik ham til at skifte joggingbukserne ud med et slips, der var svært at binde.

1
Alumnerne

Bistandsadvokat: »Følelser og lavt selvværd er ofte uforeneligt med retssystemet«

Som ung legede hun med tanken om at læse medicin eller teologi og blive præst, for hun elskede at snakke med folk og høre om deres skæbner. Nu kæmper hun for at vise gråzonerne og nuancerne i et rigidt retssystem og håber, at samtykkelovgivningen får en opdragende effekt.

1
Alumnerne

Caspar Eric skrev digte til eksamenssekretæren: »Jeg bliver altid venner med TAP’erne«

Caspar Eric er aktuel med en samling »handicapdigte«. I denne samtale om hans studier på Litteraturvidenskab siger han undskyld til sin specialevejleder og til Fakta. Og uddeler credit til en kønsforsker og en ansat i studieadministrationen.

1
Alumnerne

Elias Sadaq: »Jeg findes ikke i akademia. Der er ikke skrevet om en som mig«

Dramatiker og digter Elias Sadaq drømmer om at komme tilbage til universitetet en dag og færdiggøre sin bachelor i religionsvidenskab, så han kan bevise, at der findes folk som ham. Også i akademia.

1
Alumnerne

Jussi Adler-Olsen kunne fjerne en blindtarm som seksårig, men droppede ud af Medicin

1
Alumnerne

Vibeke Rønne: »Jeg så slet ikke mig selv blive højesteretsdommer«

Det var hendes grundige væsen og store passion for jura, der drev Vibeke Rønnes karriere frem til landets højeste domstol. Men da hun valgte uddannelsen, var det mest af alt for ikke at låse sig fast på noget snævert.

1