Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Hvor skal vi sove i nat?

Studenterklumme — Laura Bech Hansen fra Studenterrådet kræver en holdbar løsning på Københavns boligmangel.

DET ER første mandag i september, vejret indikerer Netflix og dyne, men i dag går den ikke længere.

SOMMERFERIEN er slut, undervisningen starter igen, og mens jeg cykler mod KUA (Søndre Campus, red.), kan jeg mærke, at jeg glæder mig. Det er dejligt at være tilbage, og jeg bliver hverken irriteret over byggerodet eller de lange køer i Academic Books, det er jo på en måde en del af charmen.

MIT OVERSKUD forsvinder dog ret brat, da jeg på vej til læsesalen opdager, at jeg har glemt min computer hjemme i sengen. Jeg er ude af træning med at studere, og jeg må cykle hjem igen.

Det siger sig selv, at det er sværere at lære nye mennesker at kende, hvis man ikke har noget sted at hvile ud. Det siger sig selv, at det kan være svært at følge med i undervisningen, hvis man ikke har et sted at pakke sine bøger ud.

DER ER nok altid lidt startvanskeligheder, når et nyt semester starter, både for garvede kandidatstuderende og for helt nystartede bachelorstuderende. Desværre er udfordringerne for nogle studerende en hel del større end en ekstra cykeltur eller en lang kø i kompendieudsalget. Rigtig mange studerende mangler nemlig et sted at bo.

SOM EN del af studiestarten, har jeg været rundt og fortælle om Studenterrådet til de nye studerende. Jeg spurgte dem, hvor mange af dem, der ikke havde noget sted at bo, og det var skræmmende at se, hvor mange, der rakte hånden op. Desværre er boligmangel i København ikke et nyt fænomen, og så meget desto mere forundrende er det, at det endnu ikke er blevet løst.

DET SIGER sig selv, at det er sværere at lære nye mennesker at kende, hvis man ikke har noget sted at hvile ud. Det siger sig selv, at det kan være svært at følge med i undervisningen, hvis man ikke har et sted at pakke sine bøger ud. Hjemløshed og boligsøgningsstress stjæler fokus fra det, der er vigtigt – og det går især ud over nystartede studerende, der i yderste konsekvens må give op og droppe ud. Sikke et spild af potentiale.

TIL NOVEMBER er der kommunalvalg, og allerede nu varmer kandidaterne op ved at diskutere kollegiebyggeri og containerboliger. Hvor er det dejligt, at boligmanglen endelig er et erkendt problem, og at der begynder at komme løsninger, men hvor ville jeg ønske, at løsningerne var lidt mere holdbare.

MIDLERTIDIGE containere og kollegieværelser, der æder hele månedens SU, det er lappeløsninger, der er meget bedre end ingenting, men bare ikke godt nok på langt sigt.

HVIS VI skal være ordentlige studerende, skal vi have ordentlige boliger – så lad os finde en holdbar løsning på Københavns boligmangel.

Ønsker du at deltage i debatten på Uniavisen? Send dit indlæg til uni-avis@adm.ku.dk – og læs mere om vores debatregler her.

Seneste