Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studenterrådet: 2022 skal være fællesskabernes år

Klumme — Vi skal have kickstartet foreningslivet på Københavns Universitet, så det bliver nemmere og sjovere at være frivillig.

Kære medstuderende på tværs af København Universitet – tak for den tillid, I viste os til univalget. Vi glæder os til at repræsentere jer i universitetsbestyrelsen, akademiske råd og studienævn i 2022!

Ligesom 2020 har 2021 ikke været et nemt år at være studerende i. Det gjorde ondt i foråret at læse de mange personlige historier fra vores medstuderende om coronaisolationens konsekvenser for deres motivation, trivsel og faglighed. Vi er blevet undervist hjemmefra og har været isoleret fra hinanden.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribenternes egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Og selv om vi har fået vores fysiske universitet tilbage, oplever mange af os stadig efterveerne fra den lange nedlukning. Vores engagement på studiet og i studiemiljøerne er slidt ned oven på snart to år med corona.

Også foreningerne og fællesskaberne på Københavns Universitet lider efter den lange nedlukning. Fredagsbarer, studiestarten, debataftener og studiecaféer er alle eksempler på aktiviteter, som frivillige studerende engagerer sig i, og som er med til at sikre et godt studiemiljø.

Men trætheden er stor blandt de aktive studerende i foreningerne, som har holdt ved under nedlukningen, og det er svært for foreningerne at rekruttere nye frivillige studerende. De nye studerende fra 2020 og 2021 mangler kendskab til det mangefacetterede foreningsliv, som ellers er grobund for et godt studiemiljø.

Der er derfor brug for en kickstart af de frivillige fællesskaber på vores universitet. Det er ikke godt nok, at Københavns Universitets understøttelse af foreningslivet primært består af ekstra penge – for penge alene kan ikke løse problemet.

Vi arbejder på en guide til dig

Vi vil i det kommende år sammen med vores venner i Studenterhuset arbejde for at gøre det nemmere og sjovere at være frivillig på Københavns Universitet. Vi vil skabe en foreningsguide, så det bliver nemmere for studerende at engagere sig i foreningslivet og for at ildsjæle på tværs af Københavns Universitet kan møde hinanden.
Vi vil værne om vores studiestart og de mange seje tutorers indsats og arbejde mod den topstyring af studiestarten, som vi oplever, at universitetets ledelse og administration er i gang med at snige ind ad bagdøren.

De nye studerende fra 2020 og 2021 mangler kendskab til det mangefacetterede foreningsliv, som ellers er grobund for et godt studiemiljø.
*

Vi vil også arbejde for, at campusdage udbredes til alle campusområder, så foreninger og studerende overalt på Københavns Universitet kan mødes til en festlig dag, hvor vi fejrer vores universitet og campusområde.

Det er vigtigere end nogensinde, at vi studerende står sammen i kampen for et universitet, hvor de studerende er i fokus. Der er brug for samarbejde på tværs af campusområder og fakulteter, for vores problemer med mistrivsel rammer desværre studerende bredt.

Vi tror på, at der er mere, som samler os studerende, end der skiller os, i ønsket om et bedre universitet. Heldigvis er Studenterrådet til stede lokalt alle steder på Københavns Universitet. I vores fagråd, faglige foreninger og fakultetsråd kæmper vi året rundt for, at vores uddannelser, studiemiljø og campusområder bliver bedre.

Vi er allerstærkest, når vi er mange, og derfor håber vi, at flere studerende vil søge mod deres lokale fag- eller fakultetsråd. De er nemlig åbne for alle studerende, og vi glæder os allerede til at se dig til næste møde i dit lokale fagråd.

Seneste