Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Uddannelse
KLUMME - SU-debatten raser i medierne. Studenterrådet har ikke en holdning til fordelingen af samfundsgoderne, men vores mission er klar: Vi vil sikre de bedst mulige rammer for alle studerende på Københavns Universitet.
Vi i Studenterrådet har holdninger til mange ting, der har det til fælles, at de er vigtige for os som unge københavnere under uddannelse, og at de holdninger er skabt af de studerende gennem fagrådene. Ingen andre.
Vi har holdninger til akkreditering, til timetal, til retssikkerhed, til studerendes psykiske velvære, til transport og til bolig, og selvfølgelig falder SU’en ind under den kategori af emner, som vi som interesseorganisation skal arbejde med. Det er ikke fordi Studenterrådet har nogen holdning til omfordeling af samfundets goder i almindelighed, men fordi SU’en sikrer, at vi som studerende har tid og råd til at studere.
Vi er ikke politisk neutrale. Vi har masser af holdninger til politiske emner, men alle disse holdninger er udtryk for, hvad vi som studerende på KU finder vigtigt. Og ja, de ting der er vigtige for studerende, er også ting, som mange partier har en holdning til.
Derfor har vi naturligvis også holdninger til, hvad partierne mener, når det berører vores studieliv. Men vi er fuldstændigt uafhængige af partier. Det betyder fx at vi godt kan rose en politisk udmelding fra et parti den ene dag og næste dag protestere over en anden udmelding fra samme parti.
Studenterrådet samarbejder med mange forskellige aktører som vi mener kan fremme vores sag. Det betyder at vi også arbejder med aktører uden for universitetets mure. Vi samarbejder med politikere, organisationer eller firmaer, når de arbejder for sager, som vi er relevante for os studerende.
Når vi diskuterer boligproblemer, drøfter vi sagen med kapitalfonde og investorer over arkitekter til medlemmer af borgerrepræsentationen. Når vi arbejder for at sikre et minimumstimetal, snakker vi med andre uddannelsespolitiske organisationer, erhvervsorganisationer og arbejdsgivere. Når vi arbejder mod SU-forringelser snakker vi med alle andre danske elev- og studenterorganisationer og hvem der ellers til enhver given tid skulle stå på vores side.
Som studerende er vi en særlig gruppe. Staten vælger at investere i os, fordi den ved, at en veluddannet befolkning er en værdi for samfundet. Og SU’en er forudsætningen for, at så mange unge kan tage en uddannelse – uanset deres sociale eller økonomiske baggrund. Til gengæld vælger vi studerende at dedikere os både til en faglighed og til en fremtid som medborgere.
Alligevel vil regeringen forringe SU’en med to milliarder. En besparelse som vi i bedste fald ikke kan forudsige konsekvenserne af, men som i værste fald kan betyde et markant skridt baglæns i bestræbelserne på at sikre et stærkt, fleksibelt og socialt uddannelsessystem. Det har vi som studerende selvfølgelig en interesse i at forhindre.
Som studerende er vores største magtmiddel vores fællesskab. Det fællesskab har tidligere overbevist politikere – herunder den nuværende regering – om, at SU’en er en fornuftig og langsigtet investering. Det kan og vil Studenterrådet knokle for igen! For magt er ikke noget man får, det er noget, man tager.
uni-avis@adm.ku.dk