Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende: Bryd Studenterrådets blokade

FREMDRIFTSREFORMEN – Konservativ studerende Andreas Weidinger vil have sine medstuderende til at spolere de blokader, som Studenterrådet planlægger 27. november i protest mod Fremdriftsreformen. Weidinger opfordrer til, at studerende stemmer Studenterrådet ud ved det igangværende universitetsvalg.

Han kan ikke lide fremdriftsreformen. Men han kan endnu mindre lide de metoder, som Studenterrådet på KU tager i brug for at få reformen taget af bordet.

I en meget diskuteret Facebook-status foreslår statskundskabsstuderende Andreas Weidinger, at de studerende på KU kontakter deres undervisere og arrangerer at få deres timer, selv om flere af KU’s fakulteter ventes at blive lukket ned for at markere utilfredshed med Folketingets Fremdriftsreform og KU’s implementering af den.

»Hvis man er studerende, og gerne vil modtage undervisning, vil jeg derfor opfordre til, at man kontakter sin underviser og tilkendegiver, at man ønsker undervisningen. Andre studerende har gjort dette med stor succes og undervisningen kan dermed fortsætte for dem, der ønsker det,« skriver Andreas Weindinger på Facebook.

Studenterrådet mangler legitimitet

»Jeg mener grundlæggende ikke, at nogen studerende har ret til at fratage andre studerende deres undervisning,« siger Andreas Weidinger, da Uniavisen ringer ham op.

Han vurderer, at et flertal af KU’s studerende støtter de påtænkte blokader, og han har endnu selv til gode at møde en person, der synes, at Fremdriftsreformen er fornuftig. Men det legitimerer bare ikke aktionerne mod KU’s fakulteter, mener Andreas Weidinger.

»Hvor er de studerende givet autoriteten til at lave de her blokader?« spørger han.

Hvad mener du med ’givet autoriteten’?

»Vi har forskellige institutioner, der er blevet givet forskellige autoriteter og rettigheder. Københavns Universitet skal overholde loven og tilbyde os undervisning, og som studerende skal vi passe vores studier. Hvis vi ikke passer vores studier, har universitetet autoriteten til at smide os ud. Det er en del af den lovgivning, som samfundet har vedtaget. Studenterrådet er ikke blevet givet retten til at blokere for noget som helst,« siger Andreas Weidinger.

»De studerende i Studenterrådet har valgt at indgå i et fællesskab med nogle regler, men fratager ikke desto mindre andre retten til deres undervisning. Det er ærgerligt, at Studenterrådet ikke lytter til det store mindretal, der er uenige i Studenterrådets politik og de metoder, de anvender,« siger han.

»Jeg mener, at Fremdriftsreformen er en meget dårlig idé. Den er endnu et skridt i ’samlebåndsgørelsen’ af uddannelsessystemet, som blev sat i gang, da man indførte taxametersystemet, men blokaderne er et dårligt signal at sende for de studerende.«

Hvad skulle man ellers gøre?

»Det ville være meget stærkere, hvis vi undlod at nedlægge undervisningen og i stedet brugte vores fritid til at markere vores holdning til reformen,« siger Andreas Weidinger.

Han opfordrer sine medstuderende til at benytte muligheden for at stemme til det igangværende KU-valg og ’sige nej til Studenterrådets indflydelse’.

»Studenterrådet er så ræverødt, at det er svært, at sætte på en partipolitisk skala, men det gør det ikke mindre politisk,« bemærker Andreas Weidinger i diskussionen af sin Facebook-opdatering.

chz@adm.ku.dk

Seneste