Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Studiechef-stafetten gives videre

I 40 år har den ordrige studiechef, Jakob Lange, været Københavns Universitets uofficielle ansigt udadtil. Nu vil han bygge badeværelse og høre P1. Tjansen gives videre til Claus Nielsen, som glæder sig - på en afslappet måde

Man kan godt sige, at historien om Jakob Lange er en efterhånden både gammel og meget positiv historie.

I sine 40 år som ansat på Københavns Universitet (KU) har han nemlig givet svar til godt og vel 100.000 forvirrede, unge mennesker som søgte dem; han har kæmpet for (og opnået) dobbelte SU-klip til handikappede studerende og enlige mødre; og så har han følt sig forpligtet til at blande sig i den offentlige debat, når han havde noget væsentligt at sige.

Og det har han næsten altid haft.

Desuden har Lange været forkæmper for, at man som studievejleder ikke bør skue hunden på hårene. Som ordblind har han selv i tidens løb slået sig hårdt på skulende blikke og fordømmende ord.

Så selv om drengen i stolen over for ham har været både »umoden, slatten og tvivlende«, har han ladet tvivlen komme ham til gode, for »man ved aldrig om den 19-årige usikre dreng er en fremtidig nobelprisvinder eller superprofessor«, som Jakob Lange tidligere på året fortalte Universitetsavisen.

Nu har Jakob Lange så besluttet at holde op. Mens legen stadig er god. Og han har sagt, at han vil tie helt stille med hensyn til uddannelser, uddannelsespolitik og studerende efter parolen: »Man skal ikke sige noget om de ting, når man ikke længere har fingeren på pulsen.«

KU’s nye mand

Det vil sige, at der bliver stille efter Jakob Lange. Og så alligevel ikke. Han bliver nemlig udskiftet med Claus Nielsen, som har været hans kollega i de sidste 10 år. Claus Nielsen er selv uddannet fra Københavns Universitet og har suppleret sin uddannelse ved blandt andet Harvard.

Vi spørger Claus Nielsen, hvordan han har det med at efterfølge så stor en personlighed og mediefigur som Jakob Lange, og han siger, at han tager det afslappet. Og det lyder ærligt – Claus Nielsen lyder ikke nervøs. Han har nemlig hverken håb om eller lyst til at blive den nye Jakob Lange. Han vil bare være Claus.

Jakob lange blev ansat i en tid, hvor universitetet så meget anderledes ud, end det gør i dag, og hvor Jakob Lange med sit bredere, politiske fokus »nogle gange var samtlige uddannelser i Danmarks talsmand,« vil Claus have et større institutionsfokus – han vil være KU’s mand, og han lover, at gøre sit, for at give de studerende et godt studieforløb fra start til slut.

Farvel og lykke til i fremtiden til Jakob Lange. Må dit badeværelse blive flot og må P1 gøre sig umage for at underholde dig.

Goddag og tillykke med den nye stilling til Claus Nielsen – vi glæder os til at lære dig at kende.

Seneste