Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

TAP-Prisen 2018: Shoutout til specialkonsulenten

TAP-Pris 2018 — Projektleder Thomas Haaning Christiansen fra Det Juridiske Fakultet løb med årets TAP-Pris, der blev uddelt ved Forårsfestivalen fredag den 25. maj.

Solen skinnede, ikke mindst på specialkonsulent Thomas Haaning Christiansen fra Det Juridiske Fakultet, da han modtog årets TAP-Pris, der blev uddelt ved KU’s store samlende Forårsfestival fredag den 25. maj.

TAP-Prisen er indstiftet af de studerende som en anerkendelse og værdsættelse af den indsats, som en eller en gruppe af teknisk-administrativt ansatte har udført for KU’s uddannelses- og studiemiljø.

Thomas Haaning Christiansen

Ansat som specialkonsulent på Det Juridiske Fakultet i 2009. Siden 2010 som Juras projektleder på Søndre Campus-projektet. I dag er han bygnings- og lokaleansvalig.

Prisen består ud over en pengegave (10.000 kroner der er indsamlet blandt studerende) af et trofæ i form af et graveret tandhjul i rustfrit stål. Tandhjulet skal symbolisere TAP-ansattes betydning for at den store KU-maskine summer velsmurt til gavn for både studerende og forskere.

De studerendes shoutout til specialkonsulenten

Ved overrækkelsen fra festivalens Frekvens-scene sagde Cielia Vedel Eckardt fra priskomitéen blandt andet:

»Thomas har som specialkonsulent på det Juridiske Fakultet været ansvarlig for at udflytningen til KUA3, samt hele overgangen fra Indre By til Amager, er kommet til at spille.«

Thomas har på fineste vis formået at lykkes med udflytningen ved at balancere knotne forskeres og utilfredse studerendes forskellige ønsker og behov

Fra priskomitéens indstilling

»Som jurastuderende føler jeg mig meget heldig, at jeg har fået lov til at overrække dig denne pris, for jeg ser hver dag med egne øjne hvad der sker, når du arbejder sammen med fakultet og studerende.«

»Da vi skulle flytte til KUA, var det ikke alle, der var lige glade for at forlade de historiske bygninger i Indre By, og det har været en udflytning med mange modsatrettede følelser. Thomas har på fineste vis formået at lykkes med udflytningen ved at balancere knotne forskeres og utilfredse studerendes forskellige ønsker og behov.«

Glæden er gensidig

Uniavisen fangede en glad prismodtager på telefonen mandag morgen efter festen.

»For mig personligt er prisen jo en fin og lidt skæv vinkel på mit arbejde. Og så må jeg også sige, at jeg føler en meget stor stolthed over, at det er en fra Det Juridiske Fakultet, der løber med prisen i år. Det ser jeg som et vidnesbyrd om, at vi har arbejdet meget målrettet med studiemiljøet de seneste år.«

Thomas Haaning Christiansen har været de studerendes kontakt i hele flytteprocessen, og det er ham, der blandt andet har hjulpet de jurastuderende til at de den 1. januar 2017 kunne åbne den første studenterdrevne cafe på Søndre Campus, ParaKaffen.

Nu har vi fælles rammer, og det er en kæmpe fornøjelse at have daglig omgang med de studerende

Thomas Haaning Christiansen

»Oven på den fysiske flytning fulgte arbejdet med at få sjælen og identiteten med fra Indre By sammen med de studerende. Det har været et fælles projekt. Nu er caféen på plads, og vi er i gang med at udvikle lokalerne, der omgiver den. Vi har fx lavet et bordfoldboldrum og et læselokale, hvor væggene er beklædt med et billedtapet, så det ligner Højesteret. Nu er vi i gang med at udsmykke området med nogle juridiske pejlemærker, som studenterorganisationerne kan se sig selv i,« siger Thomas Haaning Christiansen, der glæder sig over fakultetets nye rammer hver eneste dag:

»Vi flyttede jo fra mange forskellige adresser i Indre By, så kontakten med de studerende var sparsom. Nu har vi fælles rammer, og det er en kæmpe fornøjelse at have daglig omgang med de studerende.«

Glæden går begge veje. I deres indstilling skriver de studerende:

»Thomas er altid i godt humør og klar på at hjælpe, uanset om der er tale om et strømnedbrud eller ny udsmykning af vores studentermiljøer.«

Seneste