Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

Tungernes fest på KUA

Den tidligere danskkantine på det gamle KUA har siden kantinekøkkenets flytning til det ny KUA været kendt som et stille, betongråt og affolket sted.

Men sidste lørdag blev det forladte rum fyldt med farverig udsmykning, sang, dans og snak på alverdens sprog i anledning af Danmarks første sprogfestival.

Københavns Esperanto Klub, Verdensklubben og studerende fra lingvistik og indoeuropæisk på KU der stod bag festivalen, havde inviteret alle sprogstudierne på Københavns Universitet, ambassader, sproginstitutter og venskabsforeninger til at møde op og oplyse om mangfoldigheden af sprog på en festlig, sanselig og tværfaglig måde.

Nogle sprog deltog med en stand i festivalens sprogbasar, andre gav en mundtlig præsentation af deres sprog eller optrådte på scenen med et sprogshow.

Festivalen blev åbnet af rapperne Per Vers og Ole Omkvæd der gav deres egen fortolkning af Benny Andersens Verdensborger i Danmark og dernæst speed-snakkede sig gennem et improviseret rap over sprogfestivalens program.

Men så var det også slut med dansksprogede indslag, for de næste seks timer var forbeholdt fremmedsproget underholdning – lige fra kinesisk kalligrafi, udtryksfuld polsk poesi til kurdisk folkesang.

De fremmødte fik også rig lejlighed til at prøve kræfter med blandt andet punktskriftsalfabetet til blinde, indonesiske hilsner, alenlange grønlandske ord, ‘tungebrækkere’ på finsk og ‘fingerbrækkere’ på dansk tegnsprog.

Seneste