Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Uddannelser skal finde 7.300 ekstra studiepladser

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Videregående uddannelser skal finde 7.300 ekstra studiepladser - Morten Østergaard: Vi finder pengene - Eferlyses: Mere fællesskab, mindre ego-mentalitet - Skattetrykket betyder ikke alverden for væksten

Uddannelser skal finde 7.300 ekstra studiepladser

De videregående uddannelser skal allerede til næste år finde plads til 3.500 flere studiepladser til de unge end i år, der i forvejen var et rekordår for optag, skriver politiken.dk. I år 2017 vil der være brug for 7.500 flere studiepladser. Problemerne med pladsmangel kender de allerede alt for godt på statskundskab på KU, hvor tredjesemesterstuderende to gange om ugen må modtage undervisning i Geocenters store festsal, et stykke væk fra Statskundskab. Læs også artikel en studerendes reportage fra undervisningen i Geocenter i universitetsavisen.dk.

Morten Østergaard: Vi finder pengene

Uddannelsesminister Morten Østergaard er klar til at finde pengene, det vil koste at oprette nye studiepladser, også selv om der i år 2017 vil være brug for 7.300 flere studiepladser på de videregående uddannelser, skriver Politiken. På spørgsmålet om, hvorvidt Morten Østergaard selv mener, det er realistisk, svarer han: ’Det er det. Vi har også i år vist, at selv om optaget var rekordstort, har vi fundet alle de ekstra penge, der skulle til, og derfor er jeg fuld af fortrøstning. Vi investerer i uddannelse, vi skærer ikke ned’.
Politiken, side 8, 27. september 2012.

Efterlyses: Mere fællesskab, mindre ego-mentalitet

Martin Langdal Topf, sociologistuderende ved KU, skriver i et indlæg i Information, at danskerne er i gang med at fravælge de fællesskaber og den solidaritet, der udgør velfærdsstatens fundament. Det sker ikke kun fordi vi er blevet mere egenrådige, men også fordi vi har glemt vores historie, mener Martin Topf.

Skattetrykket betyder ikke alt

Dansk Industri (DI) har på deres seneste årsmøde lige tordnet imod det, DI kalder for verdens højeste skatte- og afgiftstryk. Men ifølge professor Carl-Johan Dalgaard fra KU er der faktisk ikke ret meget i den eksisterende forskning, der viser, at et højt skattetryk alene kan forklare, hvorfor et lands produktivitet og vækst aftager eller tiltager. Heller ikke ændringer i produktivitetsudviklingen mellem USA og Europa, der fra 70’erne har været i USA’s favør, kan forklares med skattetrykket.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 10, 27. september 2012.

Seneste