Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Udlandsophold giver indsigt og udsyn

SYNSPUNKT - Et semester i udlandet er en gevinst for både samfundet og den enkelte, mener videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen, så flere studerende burde pakke kufferten.

23 uddannelsesinstitutioner, 50 kilo Grib Verden-bolsjer og 800 t-shirts. Det var nogle af ingredienserne, da et klassisk folkevognsrugbrød i april og maj kørte Danmark tyndt for at komme i tæt dialog med de danske studerende om at tage på udlandsophold i løbet af deres studietid.

Jeg var selv forbi på ruten på Københavns Universitet og blev enormt inspireret af de engagerede og energiske unge menneskers historier fra hele verden. Jeg blev kun bekræftet i min opfattelse af, at udlandsophold bør være en helt naturlig del af en videregående uddannelse.

Global forståelse og forbedrede jobmuligheder

Udlandsophold giver gevinster både for samfundet og for den enkelte. Den enkelte får blandt andet indblik i en anden kultur, bedre sprogkundskaber og forbedret deres jobmuligheder. Det viser flere undersøgelser.

For samfundet er det afgørende, at mange flere får en global forståelse. Det er måske et lidt udtærsket og uforståeligt begreb, så lad mig prøve at uddybe det lidt: Alt hvad der sker inden for Danmarks grænser hænger tæt sammen med udlandet. Det kan en underviser på et universitet i Danmark sagtens forklare i forelæsningssalen, men jeg tror, at man forstår det på en helt anden måde, hvis man har prøvet at læse i udlandet.

Under Grib Verden-road touren fik 800 danske studerende og undervisere en t-shirt, der promoverer udlandsophold. Jeg håber, at de lige som jeg vil sprede budskabet om udlandsophold giver indsigt og udsyn.

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste