Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
— Opdateret: —
Debat
Pernille Skipper mener, at mænd ofte ender som forpersoner, mens kvinder bliver næstforpersoner. Den kritik vælger Uniavisen at rette mod de to nuværende mandlige forpersoner i Studenterrådet og DSF – i stedet for at snakke med de kvindelige næstforpersoner om, hvordan de selv har det med det.
DEBATINDLÆG
Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.
Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.
Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.
Artiklen er opdateret med et svar fra debatredaktøren, som fremgår under teksten.
Det må have været et spændende redaktionsmøde i Uniavisen efter Pernille Skippers interview om sexisme i studenterpolitik.
Nogen må have foreslået, at man ringer til de to mandlige forpersoner for henholdsvis Studenterrådet og Danske Studerendes Fællesråd og spørger dem, hvorfor der ikke er kvinder i deres position. I stedet for at snakke med én af de kvindelige næstforpersoner for de to organisationer.
LÆS OGSÅ: Pernille Skipper: De ting, jeg beskriver i min bog, findes også i studenterpolitik
Det er sjovt, når det i interviewet nærmest lyder, som om kvinder må ’nøjes’ med at være næstforpersoner. Måske skulle man spørge en af kvinderne, hvordan de har det med det, i stedet for, at begge de mandlige forpersoner skal stå og undskylde for sig selv?
Når jeg læser interviewet, lyder det, som om man nærmest tror, at næstforpersoner er en slags glorificerede sekretærer. Det er vi ikke – og hvis Uniavisen er nysgerrig på, hvad jeg laver, når jeg ikke arbejder for klimasikring af KU, sidder i konkrete forhandlinger eller organiserer studerende, så skal de bare ringe.
Heldigvis har vi udviklet os, siden Skipper sad i Studenterrådet i 2007: Halvdelen af Studenterrådets bestyrelse og forretningsudvalg er kvinder, og de taler fandme højt og tydeligt. Jeg har arbejdet på Ærø, i Svendborg, Odense og København, siden jeg flyttede hjemmefra som 17-årig, og som ung i arbejde lærer man at spotte den slags grove løjer på lang afstand.
Måske skulle man spørge en af kvinderne, hvordan de har det med det
Jeg synes, vi har et ansvar for at sige højt og tydeligt fra over for den slags og sikre et KU, hvor der er plads til alle. Det har jeg gjort som næstforperson, og hvis de studerende støtter mig til univalget, kan jeg fortsætte med at gøre det i KU’s bestyrelse. Jeg ser frem til arbejdet, for arbejdes skal der jo, uanset hvad min titel er.
Tusind tak for kritikken. Vi overvejede at tale med de kvindelige næstforpersoner for begge organisationer til artiklen – men undlod det, fordi artiklens hovedfokus egentlig slet ikke var kønnet på forpersoner, og vi ikke ville afspore vinklen unødigt. Da Pernille Skippers kritik var rettet mod de mandlige forpersoner, var vi dog nødt til at forholde dem spørgsmålet efter almindelige journalistiske principper.
/Mathilde Meile, debatredaktør