Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Univalget: Se valgresultaterne til bestyrelse og alle øvrige valg

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Univalget: Se valgresultaterne til bestyrelse og alle øvrige valg - samt meget andet.

Univalget: Se valgresultaterne til bestyrelse og alle øvrige valg

Valgstatut-udvalget på KU har nu offentliggjort navnene på alle de valgte studerende og medarbejdere til universitetsvalget. Blandt de studerende valgte kun 14,8 procent at deltage i valget i år, skriver Valgsekretariatet på Kunet.dk.

AU åbner ny kritisk universitetsavis

Efter flere store slagsmål om ledelsesformen på Aarhus Universitet (AU) får landets næststørste universitet nu, ligesom KU, en kritisk avis, der skal lave dybdegående journalistik, skriver Information. Dog lyder der helt fra begyndelsen kritik af, at avisen, i modsætning til KU’s Universitetsavisen, kun har fået et ‘halvt frihedsbrev’. Chefredaktør for Universitetsavisen Richard Bisgaard mener, at det ikke fremgår klart, om AU’s nye avis også bliver reelt uafhængig af ledelsen. AU’s avis skal være med til at genskabe et godt debatklima efter forårets offentlige skænderier mellem ledelsen og de ansatte og studerende.

En håndfuld med-regensianeres farvel til Jonas Sekyere

I en følelsesladet kronik i Politiken beskriver en håndfuld beboere på kollegiet Regensen, der var venner med den dræbte KU-studerende Jonas Thomsen Sekyere, deres oplevelser sammen med og forståelse af Jonas som menneske og medstuderende. For eksempel var hans politiske projekt at udstille hykleriet i den vestlige verden med dens aggressive udenrigspolitik legitimeret med retorik om udbredelse af frihed, retfærdighed og FN’s menneskerettigheder. Der var dog ikke tale om en hurtig fordømmelse af dobbeltheden i Vesten; Jonas ville forske i, hvordan vestlige landes udenrigspolitik på en gang kan rumme de højeste idealer og samtidig bidrage til systemisk vold mod nogle af verdens svageste.

Højtuddannede stiller krav til akutpakkens uddannelsestilbud

Regeringens akutpakke har ikke nok fokus på de ledige højtuddannede, skriver Altinget.dk. Akademikernes Centralorganisation rejser nu en række krav til lovforslag, der skal sikre uddannelse til de ledige højtuddannede, der ikke længere har ret til at få dagpenge, og Ingeniøreforeningen IDA kalder akutpakken for et holdkæftbolsje.

Elitestuderende dropper kandidaten

Dygtige kandidater er en eftertragtet vare på arbejdsmarkedet, men problemet med dem er, at mange af de studerende forlænger deres studier og først forlader skolebænken i en sen alder, skriver Berlingske. Derfor har Copenhagen Business School tilrettelagt et særligt uddannelsesforløb for 25 studerende, som skal gøre de studerende klar til et fuldtidsjob allerede efter deres bachelor.

Termodynamikkens 2. lov som omvendt grundforskning

Jens Morten Hansen, statsgeolog og adjungeret professor i naturfilosofi på KU, forklarer teorien bag termodynamikkens 2. lov, i Videnskab.dk. Det specielle med historien bag termodynamikken, der oprindelig blev udviklet for at udnytte brændslet i dampmaskiner bedre, er, at den er resultatet af en grundforskning, som skulle løse et konkret, teknisk problem. Normalt er det omvendt; at man ikke ved, hvad grundforskningen konkret skal bruges til, forklarer Jens Morten Hansen.

En ekstrem klimafremtid venter os

Ifølge professor i meteorologi ved KU Eigil Kaas gør udviklingen i jordens klima det mere og mere sikkert, at vi går mod en markant varmere klode med mere ekstremt vejr. Han er især blevet overrasket over den voldsomme tilbagegang i havisen i Arktis, der i år har sat en ekstrem bundrekord. Eigil Kaas undrer sig som forsker over, at trods alle videnskabelige advarsler om et varmere klima og dets negative konsekvenser er der globalt set ingen, der tager problemet alvorligt.
Jyllands-Posten, 1. sektion, side 16, torsdag 29. november 2012.

Seneste