Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universiteter: SRSF har gjort det sværere at få forskere til Danmark

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Universiteter: SRSF-regeringen har gjort det sværere at få forskere til Danmark - Venstre vil lempe udlændingeregler for forskere - Avis: SU-reform bliver storpolitik lige om lidt - Millioner til dansk forskning i dna-replikation og myresymbioser - To sociologer: Direktøreliten er en lukket rockerklub - Studenterrådet får kniven af studenterpolitikere.

Universiteter: SRSF har gjort det sværere at få forskere til Danmark

Det er kun gået den gale vej med mulighederne for at få forskere til Danmark, efter SRSF-regeringen kom til, lyder det samstemmende fra de danske universiteter . Der er ikke kommet de lovede forenklinger på udlændingeområdet. Tværtimod har regeringen gjort det dyrere at få udenlandske forskere til Danmark, og reglerne er blevet flere, mener universiteterne. Det skriver Information.

Venstre vil lempe udlændingeregler for forskere

Uddannelsesministeren skal se på udlændingeloven, mener Venstre. Den er blevet for restriktiv over for universiteternes muligheder for at få opholdstilladelser til forskere, siger forskningsordfører Esben Lunde Madsen (V) til Politiken. Han har indset, at problemet er omfattende og skrev 25. januar til uddannelsesminister Morten Østergaard (R) om problemstillingen.

Avis: SU-reform bliver storpolitik lige om lidt

Fordi udmeldingerne fra folketingets partier er så varierende, så bliver en SU-reform svær at lande politisk. Derfor vil den blive storpolitik ‘lige om lidt’. Det skriver Politikens uddannelsesredaktør, Jacob Fuglsang, i en analyse.

Millioner til dansk forskning i dna-replikation og myresymbioser

Det Europæiske Forskningsråd gav også danske forskere penge, da det delte godt fem milliarder kroner ud til 302 topforskere i 24 lande. Otte danske forskere fik mere end 100 millioner kroner, skriver Ingeniøren. På KU har én forsker, Ian David Hickson, fået penge til at forske i dna-replikation.

To sociologer: Direktøreliten er en lukket rockerklub

To ph.d.-stipendiater fra Sociologisk Institut ved KU, Anton Larsen og Christoph Ellersgaard, er i gang med at afdække den kultur, der kendetegner Danmarks erhvervselite. Deres forskning viser, at ingen debatterer landets virkelige elite, erhvervseliten, og det kalder de, ifølge Politiken, absurd. Topdirektørmiljøet er så lukket, at det ikke er dem, der har kompetencerne, der får direktørstillingerne. På den måde holder man talenterne ude. Og det er ifølge de to forskere et problem.

Studenterrådet får kniven af studenterpolitikere

Studenterrådets visioner for universiteterne drukner i paroler, der er fuldstændigt blottede for holdninger og værdier. Det har de netop overståede universitetsvalg vist. Sådan skriver Martin Garcia og Rune Dybvad, henholdsvis formand for Radikale Studerende og studenterrepræsentant i RUC’s bestyrelse for Frit Forum – Socialdemokratiske Studerende. Dermed kvæler Studenterrådene demokratiet på universiteterne, mener de to studenterpolitikere.
Politiken, Kultur, side 5, mandag 28. januar 2013

anfj@adm.ku.dk

Seneste