Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Universitetsavisen anbefaler - Ræson

Som klimabølle er det Bjørn Lomborgs privilegium at blive nævnt ofte og meget. Således også nu, hvor Universitetsavisen egentlig bare ville reklamere lidt for gratismagasinet Ræson

Universitetsavisen har fået en venneavis. I øjeblikket slår vi på tromme for Ræson.

… som har haft travlt i denne uge. Bladet har været til landsmøde hos Det Radikale Venstre, som fortsat findes, og som er i færd med at skubbe det radikale projekt i en ny retning. Eller også har man bare pointeret, at man er træt af at blive associeret med lun mælkekaffe.

Ræson har også indhentet et bemærkelsesværdigt indlæg fra Det Konservative Folkepartis Connieoverskyggede klima- og miljøordfører (er det ikke lidt som at hedde miljø- og miljøordfører?), Per Ørum Jørgensen.

Træt

Ørum Jørgensen er træt af Bjørn Lomborg. Han er træt af, at Bjørn Lomborg får penge fra statskassen til at være “støjsender” for. Han er træt af Bjørn Lomborgs science-fictionagtige idéer til, hvordan menneskeheden kan imødegå klimaforandringer (skibene med skyerne). Ørum Jørgensen er også træt af, at de science-fictionagtige idéer ikke er Lomborgs egne. Og endelig er den konservative ordfører træt af, at Dansk Folkeparti vil give Bjørn Lomborg endnu flere penge.

Måske er Ørum Jørgensen også træt af at være med i et af de regeringspartier, der stemmer for at Bjørn Lomborgs center overhovedet er på finansloven?

Også Lomborgtræt?

De Radikales næstformand er muligvis også træt af Bjørn Lomborg. Hun er i hvert fald tilsyneladende holdt op med at arbejde for ham som projektleder i Copenhagen Consensus Center. Nu vil Zenia Stampe blæse mere liv i den radikale organisation.

»På det tidspunkt, hvor terrorpakken blev gennemført,« fortæller Stampe Ræson, »strammede man overvågningen rigtig meget. Og vi syntes ikke rigtigt, at vi havde redskaberne i organisationen til at gøre noget aktivt ved det. Andet end at sige til vores folkevalgte, at de skulle stemme nej til pakken.

»Jeg var med til på det tidspunkt at stifte en tværpolitisk forening uden for Det Radikale Venstre mod øget overvågning. Og jeg synes, at i fremtiden må man kunne lave sådanne projekter, også selv om man ikke er medlem af partiet. Vi havde fx et forslag om, at vi gerne ville have nedsat en terrorkommission.«

Det lyder faktisk spændende. Resten af interviewet, reportage, analyse og konservative, der ikke er så vilde med regeringens politik på Lomborgområdet – det hele ligger derude. Gratis.

chz@adm.ku.dk

Seneste