Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Venstre vil også forbedre barselsforhold for studerende

POLITIK - Venstres SU-ordfører Sophie Løhde ser en udfordring i at indrette SU-systemet på en måde, så det giver større håndsrækning til enlige forsørgere, der studerer

I Universitetsavisen kan man læse, hvordan retorikstuderende Deborah Gudnitz som enlig forsørger skal vælge mellem tre barselsordninger, der på hver sin måde er uhensigtsmæssig for hendes muligheder for både at passe sit studie og forsørge sine børn.

På baggrund af Deborahs eksempel vil Socialdemokraternes forskningsordfører Kirsten Brosbøl tage sagen op i SU-forligskredsen for at få ændret reglerne.

»Vi har længe presset på i SU-forligskredsen for at få barselsreglerne taget op til revision. For det kan selvfølgelig ikke være rigtigt, at tillægget til enlige forsørgere forsvinder under barsel,« siger hun i artiklen.

Smartere indretning af SU-systemet

Deborahs eksempel giver nu også anledning til at se på SU-reglerne inden for regeringsrækkerne. Venstres SU-ordfører Sophie Løhde mener ikke, at det nødvendigvis er dårligt, at der findes flere forskellige barselsordninger, men ser alligevel muligheder for yderligere forbedringer af vilkårene for enlige forsørgere.

»Jeg synes, det er paradoksalt, at vi ikke har verdens bedste SU-system, når nu vi i Danmark har en af verdens højeste uddannelsesstøtteordninger i form af SU. Udfordringen fremadrettet er derfor at indrette SU-systemet på en smartere måde, således at vi kan give en større økonomisk håndsrækning til dem med de sværeste vilkår under studium,« siger hun.

Sophie Løhde henviser til, at regeringen i 2004 indgik et forlig med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre, der forbedrede forholdene for enlige på barsel. Det skete blandt andet ved at omlægge SU til hjemmeboende studerende til dobbeltklip til studerende med børn.

»Jeg vil meget gerne være med til at foretage en tilsvarende prioritering, som vi gjorde i 2004,« siger Sophie Løhde.

Seneste