Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

VIP’er i kampvalg efter fakultetsfusion

UNIVALG - Dette års universitetsvalg byder på historisk mange kampvalg til ph.d.-udvalg og akademiske råd på Nørre Campus. Forårets store fakultetsfusioner har bidraget - både ved at reducere antallet af pladser og ved at stimulere interessen for at være med til at styre KU.

Fusionerne på Nørre Campus har tilsyneladende vakt kampgejsten blandt det videnskabelige og instruktive personale (VIP).

Det forestående valg til universitetets styrende organer har nemlig hele otte kampvalg blandt det videnskabelige personale, hvoraf seks finder sted på Sund og Science.

VIP’erne har ikke været så stridslystne siden 2009, hvor der afholdtes i alt fem kampvalg, heraf tre i de akademiske råd på Sund og Science.

Kandidat: Ikke »’kamp’-kampvalg«

Lektor Anne-Marie Heegaard, opstillet for listen FARMA-2 til Sunds akademiske råd, finder det helt naturligt, at der bliver flere kampvalg, da der er færre mandater på spil end ved tidligere valg.

Men hun ser det ikke som en problematisk stoleleg, snarere som en mulighed for at engagere kollegerne i arbejdet i de styrende organer:

»Jeg synes, at kampvalg er positivt. På det farmaceutiske område, udtrykker det blot at der er en interesse for at repræsentere området.«

Kampvalg en lokal tradition

Selv om repræsentationsområderne efter forårets sammenlægninger ikke helt kan sammenlignes med tilstanden ved de tidligere valg, afslører et dyk ned i tidligere års valgresultater alligevel en del gengangere i kampvalgene.

Akademisk Råd på Biomedicin (Sund) og Idræt (Science) afholdt kampvalg på VIP-siden i 2009, og ph.d.-udvalget for geografi og geologi (Science) i 2006. Der lader til at være steder, hvor de politiske kampe altid fylder en del.

Dette er en kontrast til City og Sønder Campus, hvor der på VIP-siden ikke er nogen gengangere i årene 2006-12, som er den periode der dækkes af de offentliggjorte historiske valgresultater (man kan finde dem på KU’s intranet, KUnet).

uni-avis@adm.ku.dk

Universitetsavisen har også forsøgt at kontakte Flemming Steen Jørgensen, fra listen FARMA, som er den anden liste opstillet på det farmaceutiske repræsentationsområde, men det kunne ikke lade sig gøre inden deadline.

Seneste