Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

BioBar begravet: Biologistuderende kæmper for at genoplive deres bar

Studieliv — Efter 8 års usikkerhed og utallige farvel-fester er det endeligt farvel til de biologistuderendes fredagsbar, BioBar. De studerende frygter for deres studiemiljø og samler underskrifter for at få deres mødested tilbage.

»Det smukke ved, at BioBar er placeret i en kælder er, at du ikke opdager, hvornår solen står op.«

Sådan har Uniavisen blandt andet skrevet om de biologistuderendes fredagsbar, BioBar, der siden 1970’erne har holdt til i en fugtig kælder i Sølvtorvskomplekset. Men nu er fredagsbaren, der længe har været kendt for sine eksklusive morgenfester, lukket.

BioBars placering kolliderer nemlig med planerne for det nye Statens Naturhistoriske Museum, og efter 8 års usikkerhed og utallige farvel-til-BioBar- fester er dørene ned til kælderen nu låst.

Vi mangler et fælles samlingspunkt

Søren Juul Gade, studerende og BioBar-bartender

Men de biologistuderende er ikke færdige med at feste. Sammen med blandt andet Biologisk Fagrråd, den lokale rusvejledning og Biologirevyen har bartenderne på BioBar startet en underskriftsindsamling, der skal overbevise Biologisk Institut om, at BioBar er en bevaringsværdig institution.

En af initiativtagerne, Søren Juul Gade, siger:

»BioBar var virkelig et samlingspunkt for gamle som nye studerende; det fungerede som én stor dysfunktionel familie med plads til alle. Uanset om man var til tennissokker i sandalerne eller 10 centimeter høje stiletter.«

Fugtigt, sjovt, og lidt mere intimt

Fire årtier i lokalerne på Sølvtorvet har kastet mange gode historier af sig. En af dem går på, at herrerne i Magtens Korridorer skulle have mødt hinanden i BioBars mørke, og at bandets allerførste koncert fandt sted i biologernes højtelskede kælder.

»Det var fugtigt, sjovt og lidt mere intimt end hvad man kunne opleve på de fleste andre studenterdrevne barer på KU,« fortæller Søren Juul Gade.

BioBar har, udover at være stambar og fast vandingshul for de studerende, ofte udlånt lokaler til studenterforeningerne på Biologisk Institut, og Søren Juul Gade siger, at lukningen allerede har haft konsekvenser for instituttets studiemiljø.

Det var virkelig et samlingspunkt for gamle som nye studerende; det fungerede som én stor dysfunktionel familie med plads til alle.
Studerende Søren Juul Gade, BioBar-bartender

»Vi mangler et fælles samlingspunkt. Før i tiden mødtes man naturligt med venner og bekendte på BioBar – der var alles fælles mødested. Foreninger holdt sine større arrangementer her, og de nye studerende holdt deres første fester her. Det var i særklasse det bedste sted at møde studerende på tværs af årgange og skabe nye bekendtskaber,« siger Søren Juul Gade.

Og de studerende skal arbejde hårdt, hvis de skal opretholde samme gode studiemiljø uden deres fælles samlingspunkt. Rusvejlederne fra Biologi vandt i 2016 DM’s pris som Danmarks bedste tutorer, og flere af uddannelserne på Biologisk Institut er på Uddannelseszooms top 20 over KU-uddannelser med det bedste sociale og faglige miljø.

Man kan finde mere information og støtte underskriftsindsamlingen på BioBars Facebookside.

Seneste