Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Borgerlige kan ikke tolereres af de tolerante

Univalg 2019 — Vores valgplakater bliver revet ned på Københavns Universitet, skriver kandidater for Konservative Studerende. De slår til lyd for en valgkamp uden censur af den demokratiske debat.

Der er valg på Københavns Universitet. Alle lister og kandidater tager ansvar for at øge valgdeltagelsen – og inddragelsen – i vores lille lokale demokrati.

Hos Konservative Studerende, den borgerlige fællesliste, har vi lavet en række farverige plakater med budskaber som: »Mindre bureaukrati«, »Stå vagt om forskningsfriheden« og »Nej til identitetspolitik«. Fredelige politiske budskaber, som det hører sig til i en demokratisk proces.

Desværre ønsker nogen at kortslutte den politiske debat med magt frem for debat. Vi har været vidne til, at vores plakater om identitetspolitik systematisk bliver vandaliseret og revet ned fra væggene. Ligeledes oplever vi nu, at kandidater fra både Konservative Studerende og Frit Forum bliver hængt groft ud på nettet af anonyme instagram-profiler.

LÆS OGSÅ: Falske anklager om racisme kan ødelægge demokratiet på universitetet.

Desværre kom det ikke som en overraskelse, da der på en instagram-profil med over 11.200 følgere blev opfordret til aktivt at nedtage Konservative Studerendes valgplakater. En opfordring, der af sidens følgere blev mødt med en skræmmende positivitet. Borgerlige kan nemlig ikke tolereres af det højtråbende ”tolerante” mindretal på Københavns Universitet, må man forstå.

Universitetet er et sted, hvor der skal være højt til loftet

Det er for os skræmmende at ytringsfriheden bliver trådt under fode på et center for den frie tanke, de frie ideer og den uhæmmede debat, som et universitet bør være karakteriseret ved at være – især under en valgkamp.

Universitetet er for os et sted, hvor der skal være højt til loftet. Hvor der kan tænkes store tanker, drøftes vilde ideer og debatteres, forskes og undervises frit uden frygt for hverken social kontrol eller anden form for forsøg på at sætte en dæmper på den frie og åbne tankefrihed.

Vi, som bruger universitetet, deler ansvaret for at opretholde et klima med gensidig respekt. Dog kan ønsket om gensidig respekt aldrig bruges som en begrundelse for at begrænse den frie samtale, uanset hvor stødende eller uenige resten af samfundet måtte være i det sagte.

Kampen for det, som vi tror på, kæmpes igennem debat, budskaber og indflydelse. Ikke igennem censur og personlige angreb.

Cille Egholm er spidskandidat for KS til akademisk råd på SAMF og studienævnet for Statskundskab. Carl Andersen er studerende på Jordbrugsøkonomi og medlem af hovedbestyrelsen for Liberal Alliance.

 

Seneste