Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Debat
Svar — I et debatindlæg beskrives indførslen af KU’s whistleblowerordning som ’en tyv om natten’ af repræsentanter for HK-klubben på KU. Det er beklageligt – og på ingen måde hensigten.
Den 17. december 2021 var der deadline for, at alle offentlige institutioner i Danmark skulle leve op til ny whistleblower-lovgivning. Det nåede vi på KU efter et langt forløb, hvor vi på tværs af universitetet har arbejdet intensivt med at oversætte den bagvedliggende EU-lovgivning til dansk og derefter til ’KU’sk’.
Vi var derfor tilfredse med at kunne publicere en FAQ i Medarbejderguiden på KUnet om den nye ordning. Og der blev lavet en nyhed til alle medarbejdere. Det havde ikke været muligt uden mange gode kræfters input – herunder medarbejderrepræsentanter fra Hovedsamarbejdsudvalget på KU.
Derfor ærgrer det mig, at HK-klubben nu mener, at der mangler engagement hos KU-ledelsen og de involverede medarbejdere. Det modsatte har været tilfældet.
LÆS OGSÅ: Whistleblower-ordningen på KU er ukendt for mange medarbejdere
Når det er sagt, udstiller fortvivlelsen måske en kendt udfordring på Københavns Universitet..
DEBATINDLÆG
Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.
Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.
Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.
Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.
For hvordan sikrer man, at alle medarbejdere på KU er informeret om et givent emne? Svaret er desværre nedslående. Det kan vi ikke. Til gengæld kan vi give alle medarbejdere de bedste forudsætninger for at være informeret eller kunne fremsøge information, når det er relevant for den enkelte i den pågældende situation.
Dette involverer som oftest KUnet-nyheder, distribution via fakulteternes nyhedsbreve og opslag i Medarbejderguiden på KUnet. Opslaget er nemt at finde frem, hvis man bruger søgefeltet. De forskellige kanaler har været brugt i forbindelse med whistleblowerordningen. Det er præcis samme basis-setup, som blev brugt, da vi under corona skulle lukke og åbne universitetet.
Der er planlagt en yderligere indsats. Jeg ved, at der snart bliver indkaldt til en form for debatarrangement om whistleblowerordningen for tillidsrepræsentanter. I løbet af foråret vil der også være grafiske bannere, som kan blive benyttet i fakulteternes nyhedsbreve, så man præsenteres for KU’s whistleblowerordning lidt oftere. Og man kan til enhver tid finde relevant information på KUnet.
Lad mig til slut så benytte denne anledning til at gøre reklame for KU’s whistleblowerordning. I FAQ’en på medarbejderguiden kan både tillidsrepræsentanter, ledere og medarbejdere læse mere. Om ordningen, procedurer og dens snitflader med andre klagemuligheder på KU.