Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

DHL-hold trækker i kampuniformen

SPORT - Der er tryk på kedlerne hos fysikere og Life-folk efter det omstridte DHL-resultat i 2009. Men andre hold er også inde i kampen, og det er langt fra sikkert, hvem der bliver det hurtigste universitetshold i år

Sidste års nummer to i Københavns Universitets DHL-top har høje ambitioner, efter at en teknisk fejl frarøvede dem sidste års sejr. ‘Black Saturns’ fra Niels Bohr Institutet er i år opstillet under navnet ‘The Tachyons’, og fire af de fem løbere er gengangere fra sidste års holdopstilling.

Holdleder Kim Splittorff fra The Tachyons siger, at den nye løber er »lige så stærk som ham, han erstatter. Vi er lige så hurtige som sidste år. Vi træner allesammen jævnligt, og nogle af os fra højenergigruppen træner sammen,« siger han.

Hurtigere end lyset

Kim Splittorff er selv god for fem kilometer på 16 minutter, men han skal erfaringsmæssigt lægge et minuts penge til ved DHL-stafetten. Det skyldes, at man ved DHL-løb skal løbe igennem et mylder af langsommere løbere, og opløbet er to snoede kilometer, der formelig oser af grill-røg.

»Jeg kan godt lide at løbe hurtigt, og selv om formålet med løbet er at have det sjovt, løber vi alligevel alle sammen så hurtigt, vi kan,« siger han, underspillet.

The Tachyons er navngivet efter en hypotetisk subatomar partikel der bevæger sig hurtigere end lyset. Og det kunne blive nødvendigt i år.

Passionerede sportsfolk

Holdet skal særligt kridte skoene, hvis de skal holde et hold fra Institut for Fødevareøkonomi, FOI 1, fra ryggen. Selv om føde- og råvareøkonomernes førsteplads sidste år beroede på en teknisk fejl, var holdet stadig det næsthurtigste med en gennemsnitstid på lige over tyve minutter per løber.

FOI 1 har i år fået to forstærkninger, og de går i alment omdømme for at være lige så gode som sidste år.

»Vi er alle passionerede sportsfolk: Nogle spiller fodbold, jeg spiller selv en masse undervandsrugby, og vi løber allesammen jævnligt,« siger Mads Boesen fra FOI 1.

Klubhold i toppen

I den absolutte top af det samlede DHL-felt ligger en gruppe af specialiserede klubhold. Der er til dato ingen universitetshold, der har kunnet konkurrere med dem.

»Vi kan ikke vinde DHL-stafetten, men vi kan blive det hurtigste universitetshold,« siger Mads.

Iblandt de andre hold, som det i år er værd at holde øje med er Niels Bohr Institutets hold ‘Diffusiv Transport’, der sidste år blev det tredjebedste KU-hold under navnet ‘Baby Joggers’.

Kun tre dage om ugen

»Sidste år var tre af løberne på holdet lige blevet fædre. Så vi håber at kunne gøre det bedre i år, nu hvor vi har haft mere tid til træning,« siger Jesper Nygård, der til daglig underviser i nanofysik. Han tilføjer, at deres mål er en gennemsnitstid på tyve minutter igennem menneskemængden på den snirklede og røgfyldte rute.

Jesper Nygård løber selv kun tre gange hver uge. For de fleste trænede atleter er det en latterligt slap træningsrutine.

»Det er næsten pinligt at indrømme foran alle medlemmerne af mit eget og de andre hold. Men vi har andre løbere på holdet, som træner hårdere og løber hurtigere,« siger han.

miy@adm.ku.dk

Vi vil gerne høre fra dig, på miy@adm.ku.dk eller i kommentartråden nedenfor, hvis du tror, at dit hold har en chance for at komme til tops i Københavns Universitets DHL-løb, eller hvis dit hold har en anden interessant historie at fortælle.

Seneste