Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

EL accepterer nedskæringer på universiteter

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Enhedslisten siger ja til at spare på universiteter - DTU og Ingeniørhøjskolen i København vil fusionere i 2013 - Morten Østergaard forklarer upopulær lukning af Teknologirådet - AC: Godt at evalueringsinstituttet EVA nu hører under uddannelsesministeren - Spor af modernitet i Bruneis regnskove - Mikkel Vedby: Vi skal blive klogere på krig.

Liste Ø siger ja til at spare på universiteter

Enhedslisten stemmer for finansloven, som skærer 3.000 kroner pr. studerende næste år på universiteterne. Hos Enhedslisten lyder forklaringen på forringelserne, ifølge Information, at de er vedtaget af den foregående regering.

DTU og Ingeniørhøjskolen i København vil fusionere i 2013

Meget tyder nu på, at de to store uddannelsesinstitutioner Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Ingeniørhøjskolen i København vil fusionere med virkning fra 1. maj 2013, skriver Ingeniøren.dk.

Morten Østergaard forklarer upopulær lukning af Teknologirådet

Folketingets beslutning den 15. november 2011 om at trække sin støtte til Teknologirådet er blevet kraftigt kritiseret fra flere sider. Altinget.dk har givet uddannelsesminister Morten Østergaard (R) mulighed for at svare igen.

AC: Godt at evalueringsinstituttet EVA nu hører under uddannelsesministeren

Akademikernes Centralorganisation (AC) vil have gang i evalueringen af universitetsuddannelserne igen, efter at Evalueringsinstituttet EVA’s opgaver nu hører under uddannelsesminister Morten Østergaards (R) ressortområde, skriver Altinget.dk.

Spor af modernitet i Bruneis regnskove

Lektor i religionshistorie Mikael Rothstein fra Københavns Universitet (KU) og cand.mag. i komparative kulturstudier Carsten Callesen, også fra KU, har været på felststudier i Brunei. Her lever et af verdens sidste jæger-samler-folk, penanerne, i Sarawaks skove. Mikael Rothstein og Carsten Callesen har undersøgt, hvordan de har kæmpet for at tilpasse sig de hastige forandringer. For eksempel trives kristendommen godt i landsbyen Ba Tik og var nærmest en efterligning af en moderne by, fortæller de. Weekendavisen, side 1, fredag 25. november 2011,

Mikkel Vedby: Vi skal blive klogere på krig

På KU findes allerede et Center for Militære Studier, og til januar åbner et nyt i Danmark: Center for War Studies, på Syddansk Universitet (SDU). Tanken er, at Danmark som krigsførende nation skal vide mere om, hvordan krige egentlig opstår, og hvordan vi kan afslutte dem. Leder af KU’s Center for Militære Studier på Københavns Universitet Mikkel Vedby Rasmussen fortæller, at det at studere krig er gået fra at være noget, som pæne mennesker ikke beskæftigede sig med til at være et legitimt forskningsprojekt, og det gavner den politiske beslutningsproces. Jyllands-Posten, side 16, fredag 25. november 2011.

Seneste