Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Campus
STUDENTERRAPPORT – Kulde og regn stod i vejen for campusfornemmelsen men skabte til gengæld samhørighed under blafrende teltduge. Så festen fandt en vej. Reportage fra en Campusdag på Samfundsvidenskab.
Vi samfundsvidenskabelige studerende er så heldige at være mere eller mindre samlet på ét enkelt sted. De små haver og de grønne blade, der snor sig op ad muren på det gamle Kommunehospital giver en fornemmelse af at gå på et rigtigt gammelt universitet.
Men det er ikke nok, for ifølge tovholder på campusdagen, Sebastian Osterwald-Lenum, kommer det gode studiemiljø ikke af sig selv.
»Et forholdsvis nyt campus, som det der eksisterer på Center for Sundhed og Samfund, har brug for at fejre sig selv for at blive synliggjort på tværs af faglige og sociale skel,« siger han.
»Campusdagen har til formål at skabe en platform, hvorfra de studerende og ansatte i forening kan fejre det studiemiljø, som de til dagligt skaber og nyder godt af. Samtidig peger det fremad mod yderligere udveksling og integration studierne imellem.«
Det er altså det, vi skal opleve, en fredag i september.
Ved titiden om formiddagen begynder de forskellige foreninger at sætte deres boder op, hvorfra de dagen igennem skal præsentere sig for de fremmødte.
Ifølge tilmeldingslisten vil ikke mindre end 43 foreninger fra CSS være at finde på Campusdagen: studenterforeninger, studenterpolitiske lister, debatforeninger, studiecaféer, festforeninger, studiemagasiner, og meget mere. De grønne gårdområder skal forvandles til en sprudlende foreningsbazar.
Men fremmødet er ikke nær så stort som i 2011, og det er forståeligt hvorfor: Det er blevet efterår!
Det blæser som bare pokker, og alt imens boderne stilles op, flyver, plakater, duge, informative flyers, plasticservice og teaterkostumer rundt i luften med de respektive ejermænd i hælene.
Da der endelig er kommet styr på boderne lægger den værste vind sig langt om længe … for prompte at blive afløst af tung regn. Forestillingen om at side og hygge på græsset med en øl i hånden eller slentre fra bod til bod bliver hurtigt skyllet væk.
I stedet klemmer folk sig sammen under foreningernes telte, hvilket faktisk ender med at blive rigtig hyggeligt. Her er der konkurrencer, film, mad, øl og ikke mindst en masse information om foreninger, som man ikke anede eksisterede.
Klokken 15 indledes det sidste oplæg i dagens Campus Battle 2012 i fælleslokalet, Kommunen. Anders Milhøj og Morten Ditlevsen, som underviser i henholdsvis økonomi og statskundskab, holder hver sit oplæg om emnet ’alkohol’.
Første runde tager sit udgangspunkt i matematisk statistik, men minder mest af alt om et stand-up-show – i hvert fald bedømt på latteren i salen. Anden del antager en mere filosofisk karakter og indledes med konstateringen: »Nogle vil påstå at vi danskere drikker for meget. Det er forkert.«
Hvorefter talen går fra Jesus Kristus største genistreg – at lave vand om til vin! – til Kants metafysiske spørgsmål. Arrangør Kamilla Kofoed er overordnet godt tilfreds:
»De faglige oplæg havde en større opbakning i år end sidste år, og det var rigtig rart. Det skyldes nok dels vejret dels det faktum, at det blev holdt under mere uformelle og lettere tilgængelige rammer end i 2011.«
Det bliver hurtigt temmelig koldt, som dagen skrider frem, og en del af de fremmødte giver op; nogle tager hjem, mens andre så småt begynder at trække indenfor i varmen – til ulempe for koncerterne og ærgrelse for initiativtagerne.
Der opstår blandt andet en spontan fest i Statskundskabs studenterforening Jacques D’s nye lokaler. De farvede lysstofrør og den enorme bunke fatboys lokker alle slags studerende, og der går ikke længe før folk fra alle studier danser på baren, mens musikken spiller udenfor.
Der er nu også en del mennesker, som trofast fortsætter festen udenfor og danser sig varme til et koncertprogram, der byder på Train Lovers, Cecilie Noreng, Sukker Lyn og Reptile Youth. Flere af bandsene består af studerende, så på den måde bliver det sociale og kreative også eksponeret.
Efter koncerten åbner Kommunen for fest for de tilbageblevne med DJ Borneland og gåpåmod.
»De som kom hen og købte øl var på trods af regnen i virkelig godt humør, og stemningen var rigtig fin,« siger Sophie Kofoed fra specialøl-foreningen, KØS.
»Det var stukket helt af, hvis vejret også havde været med os.«
uni-avis@adm.ku.dk