Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Campus
Solen skinnede dagen igennem, der måtte indkøbes ekstra øl undervejs, og over 15.000 KU’ere lagde vejen forbi Universitetsparken. Arrangørerne bag Forårsfestivalen er rigtig tilfredse og glæder sig allerede til næste år.
Arrangørerne bag Forårsfestivalen er glade. Helt vildt glade, faktisk. Årets festival, som blev afholdt fredag den 8. maj, forløb over forventning. En af årets varmeste dage, masser af glade studerende og ekstra ølindkøb midt på natten. De kan faktisk ikke helt få armene ned.
Det er helt tydeligt, da vi fanger Jacob Ørum, der er direktør i Studenterhuset, mandagen derpå. Weekenden har ikke slået luften ud af ballonen. Selv om vi bare taler i telefon, er der ingen tvivl om, at Jacob Ørum sidder og har det for vildt.
»Det var en kanon succes. Det er fedt, at universitetsbefolkningen har taget det her til sig og synes, det er sjovt. Der er fedt, at universitetsledelsen har været engagerede i det og synes, det er en god ting, og at vi langt om længe er ved at opbygge et mere fælles universitet. Så jeg har en rigtig god fornemmelse efter årets festival,« siger han.
Arrangørerne skønner, at over 15.000 KU-studerende og -ansatte lagde vejen forbi Forårsfestivalen, og at der var 10-11.000 på pladsen, da der var flest. Og det er de rigtig tilfredse med.
Samme begejstring er tydelig hos prorektor og formand for styregruppen bag Forårsfestivalen, Thomas Bjørnholm. Han mener, at arrangørerne – som er Studenterhuset, Studenterrådet og KU’s Campus Service – opnåede en rigtig god blanding af fest og faglighed og fremhæver Science Slam og Skabelseshistorien som gode punkter på eftermiddagsprogrammet.
»Der var plads til det lidt mere tænksomme, og efterhånden som aftenen skred frem, blev der mere fest. Jeg synes, det var en rigtig god balance, og så var der også noget for enhver smag,« siger han.
Thomas Bjørnholm mener, det er vigtigt for et så stort universitet at have et arrangement som Forårsfestivalen, fordi det er vigtigt, at KU-befolkningen mødes og oplever, hvad man kan på de forskellige fakulteter og bliver inspirerede af hinanden. Derfor skal der også være festival næste år, hvis det står til ham.
»Det er mit håb, at der også skal være festival næste år, og det mener jeg også allerede er annonceret. Ralf Hemmingsen nævnte i hvert fald i sin tale, at man nu kan kalde det en tradition.«
At vejret var med festivalen, er der ingen tvivl om. Og selv om det også får en del af æren for festivalens succes, var vejret faktisk også med til at give nogle af de få udfordringer, arrangørerne mødte.
Mange festivalgæster oplevede lange, tidskrævende køer til madboderne lige omkring aftensmadtid. Jacob Ørum mener, at det gode vejr har fået folk til at komme tidligere til festivalen og forlade den senere – og derfor købe mere mad – i forhold til sidste år, hvor regnen havde den modsatte effekt.
»To af boderne på årets festival havde stort set udsolgt ved midnat, og det er et tegn på, at der kom væsentligt flere mennesker, der spiste væsentligt mere mad, end vi havde regnet med. Hvis formatet skal være det samme næste år, og det skal være lige så stort, så skal vi have nogle flere madboder,« siger han og understreger, at festivalen dog ikke løb tør for mad på noget tidspunkt.
Hvad man næsten ikke kan kalde en udfordring, men nærmere et luksusproblem, var, at i modsætning til sidste år, hvor det næsten ikke var til at få folk ud af teltene og ud på festivalpladsen på grund af regnvejret, var det var omvendt i år. Det var næsten ikke til at få folk ind i teltene og høre musik – de blev hængende ude i solen og hørte Love Shop i græsset.
»Vi kunne ikke vide, at det ville blive den varmeste dag på året indtil videre. Og vi endte også med at måtte bestille mere øl til sidst. Klokken halv tolv fik vi bragt ti paller øl mere. Så det blev større end forventet, og folk blev længere end forventet,« siger Jacob Ørum.
»Sidste år var en fantastisk start, og vi var jublende. I år var vejret jo perfekt, og programmet var endnu bedre.«
Studenterhusets direktør tænker allerede på næste års festival, og han lægger ikke skjul på, at på trods af årets succes, så er der stadig punkter, hvor festivalen kan blive endnu bedre.
»Vi vil i endnu højere grad involvere de forskellige foreninger og aktiviteter på fakulteterne i at lave eftermiddagsprogrammet. Der foregår så mange fede ting på KU, som også kunne bidrage med noget deltagerinvolverende på næste års festival. Så der er masser at tage fat i.«
Du lyder rimelig sikker på, at der skal være forårsfestival igen næste år?
»Jeg ved, at universitetsledelsen har sat penge af, men om det bliver på de samme vilkår, og om det bliver på det samme sted, det ved vi ikke. Det må vi se på, og det starter vi først med at planlægge om en uges tid.«
I går i gang med at planlægge næste års festival allerede om en uges tid?
»Aaah, skal vi sige 14 dage? Men der går ikke meget længere.«
lene.munk-petersen@adm.ku.dk