Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
KORT NYT ONSDAG - Danske forskere undviger plagiat-kontrol - Akademiske plagiater florerer i EU’s magtelite - Aktører: Østergaard spiller højt spil med SU-spareøvelse - Formidlingsraseriet har skabt kløft mellem akademikere og "alle de andre" - Uddannede lever bare endnu længere og sundere - PET-chef beroliger studerende om retsstilling.
Forskerfusk og plagiering af akademiske afhandlinger og artikler er et stigende problem internationalt, men herhjemme er det kun de få studerende og ikke forskerne, der bliver tjekket for, om de skriver af, skriver Information.
Plagiering af akademiske afhandlinger og artikler er et stigende problem inden for EU, fordi folk slipper godt fra snyderiet, ifølge Information.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) vil hente to mia. kroner på en reform af SU’en og ved at få de unge hurtigere igennem systemet. Det bliver en svær øvelse, vurderer flere aktører. Skærer ministeren i SU’en, vil det samtidig være et brud på regeringsgrundlaget, lyder det hos Altinget.dk.
Gitte Meyer, lektor i videnskab og offentlighed på Københavns Universitet (KU), skriver i en kommentar i Information, at akademikere skal holde op med at være så selvhøjtidelige. I deres iver efter at kommunikere deres viden til omverden skaber de kun en forestilling om, at akademikere tilhører en særskilt elite, som ikke taler samme sprog som resten af befolkningen, og det er uheldigt, mener hun.
Danske regeringer har gennem årtier fejlet med at sikre danskere med et lavere uddannelsesniveau lige så sunde og lange liv som velstillede. Danskere med kortere uddannelse har i dag et markant dårligere helbred end de, der har siddet længst på skolebænken ifølge en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed, skriver Information.
Sagen om den spionanklagede professor Timo Kivimäki affødte bekymring både blandt studerende og forskere på KU. PET beroliger nu de studerende på KU’s intranet (kræver login), men forskere må vente videre på konkrete anvisninger.