Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Forskerinterviews til DR2 Deadline nu muligt fra webstudie på Samf

MASSEMEDIER - Skærmsultne forskere kan benytte sig af Skype, en computer og et webcam til at lade sig interviewe fra et særligt indrettet lokale bag Informationen på CSS i Nørre Farimagsgade

Når Danmarks Radio har brug for en kommentar til DR2 Deadline fra en forsker på Københavns Universitet (KU), kan forskeren nu bare sætte sig ind i et lille webstudie uden først at skulle hele vejen ud til Amager, hvor Danmarks Radio ligger.

Foreløbig er det dog kun forskere fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet (Samf), der får muligheden med det ny webstudie.

Og interviewene dér er planlagt til kun at ske som båndede optagelser; egentlige debatter eller længere analyser foretrækker DR2 Deadline indtil videre at lave med forskerne inde i Danmarks Radios studier på Amager.

På Samf har man netop fået gjort webstudiet helt færdigt og skal til at vænne potentielle brugere til det ny tilbud.

Planlægger webcafé for afmystificering

»Webstudiet er nu klar til brug, opg det er nemt at betjene,« siger Lene Friedrichsen, som er kommunikationsmedarbejder på fakultetet.

Lokalet med webstudiet ligger bag receptionen og hovedomstillingen hos CSS på Øster Farimagsgade. Der er adgang til studiet i universitetets normale åbningstid fra 8-16, og det er ikke hovedomstillingen, forskere skal kontakte, hvis de skal bruge webstudiet, men betjentstuen.

Det er Samf og medarbejderne hos Samf, der har købt udstyret ind og stillet det op, men det var medarbejder for DR2 Deadline Orhan Gökcen, der kontaktede fakultetet for at foreslå at bygge webstudiet.

Ud over en computer i rummet er der et webkamera, som DR har anbefalet, fordi DR´s erfaringer med det mærke er gode. Det sidder sat fast øverst på kanten af en computerskærm, og videointerviewet foregår gennem det. Der er earplugs, og en mikrofon sidder som en del af ledningen til earplugs´ene. Bag den interviewede hænger en form for lærred dekoreret med KU´s logo på en hvid baggrund.

Begynder i det små

»Vi er nu opsatte på at komme i gang med at bruge webstudiet til at lave små, hurtige interview, der kan bruges som indspark i en debat eller i et indslag på DR2 Deadline. Det skal hælpe både redaktionen og forskerne,« fortæller Orhan Gökcen.

Indtil videre er der kun ét webstudie på KU, men idéen kan sprede sig, håber Orhan Gökcen.

Rent teknisk er det Skype, der gør interviewet muligt, og i studiet kommer der til at ligge en vejledning. Inden et interview vil der også være mulighed for at få hjælp til at sætte et interview i gang, hvis forskeren selv har en mobiltelefon at ringe fra til en medarbejder hos DR2 Deadline.

Lyssætning var der ikke meget af, da Universitetsavisen fik lokalet vist frem, men det udendørs dagslys fra de to store vinduer i det lille lokale vil normalt også være tilstrækkeligt, og ellers vil Samf finde nogle egnede lamper at stille frem.

anfj@adm.ku.dk

Seneste