Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Forskningsstyrelsen: ph.d.er er god forretning - Mød eliteforsker og bjergbestiger Hans Bräuner-Osborne - Ung debattør: Lad os tage et par sabbatår og være ubeslutsomme - Studentermedhjælpere udnyttes på jobbet - Nye Novo-milliarder skal tiltrække udenlandske topforskere - Danske og kinesiske forskere jagter dna sammen - KU-forsker: Græske politikere er umodne.
En ny rapport viser, at ph.d.-uddannede tjener mere end andre med lange, videregående uddannelser, og virksomheder med ph.d.ere ansat har et højere lønniveau og højere produktivitet. Sådan ser virkeligheden ud ifølge en ny rapport lavet af Centre for Economic and Business Research ved CBS for Styrelsen for Forskning og Innovation. Det skriver Uddannelsesministeriets hjemmeside.
Professor i farmakologi Hans Bräuner-Osborne er ‘månedens profil’ på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i anledning af, at han har modtaget en af årets EliteForsk-priser. Læs om Bräuner-Osbornes kringlede vej ind i studierne, og videre op i bjergene.
Mavesure officielle autoritetstyper og over-ivrige forældrefigurer har så travlt med at være ambitiøse og glubske på de unges vegne, at de fremstår mere negative end positive og frastøder de unge, og en ung debattør opfordrer nu i Politiken de unge til at være Rasmus-Modsat ved at tage sabbatår.
Det følgende gælder også for studentermedhjælpere: Arbejd gratis uden for din normale arbejdstid, find selv en afløser, når du er syg, og glem at få dit søndagstillæg. Flere og flere unge får den besked, hvad enten de arbejder som studentermedhjælper, har et fritidsjob eller deres første rigtige job, siger flere fagforeninger til MetroXpress.
KU er en af de største modtagere af støttemidler fra Novo Nordisk Fonden, der nu vil næsten fordoble udbetalingerne, til 875 millioner kroner, til nordisk forskning for at trække udenlandske topforskere til Danmark. Prorektor ved KU Thomas Bjørnholm glæder sig over de forøgede midler, skriver Berlingske.
Thomas Bjørnholm siger også til Politiken, at et nyt internationalt genom-forskningscenter, der fysisk ligger i København og skal samarbejde med KU, DTU og universiteterne i Aalborg og Aarhus, kan sekventere gener på en prisbillig måde og få stor betydning for forskere og sundhedsvæsnet.
Mogens Pelt, forsker i græske samfundsforhold og leder af Saxo-instituttet på KU, mener, at græske politikere hovedsageligt har tilgodeset deres egne interesser og skrabet til sig i de gode tider. Han peger på, at det blandt andet er sket gennem korruption og ved at lade forretningsmænd sælge dyrt til staten, og at de samme politikere nu skal redde deres eget land ud af det økonomiske morads. DR2 Deadline, kl. 22:30, torsdag 9. februar 2012.