Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Hvad skal jeg med en bachelor i engelsk?

Besparelser — Det er dyrt at stille krav til sine studerende. Så når man skal spare, er forventningerne det første, der ryger. Sådan virker det i hvert fald på engelsk, hvor det eneste, jeg lærer, er at springe over, hvor gærdet er lavest.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Jeg læser engelsk på femte semester og skriver bachelor: En kort skriftlig opgave på mellem 16 og 20 sider uden mundtligt forsvar. Hvis ikke jeg havde et fritidsjob, ville jeg sjældent stå op før klokken 10. Min arbejdsgiver stiller langt større krav til mig end mine undervisere, som ikke engang forventer, at jeg møder op til forelæsningerne. Besparelserne på humanioras uddannelser har været så voldsomme, at jeg næsten ikke længere vil kalde dem uddannelser.

Da jeg begyndte på universitetet, arbejdede jeg enormt grundigt. Jeg troede, det var det, man skulle, nu hvor man gik på universitetet. Men det tog ikke lang tid at opdage, at hverken mine medstuderende eller mine undervisere tog uddannelsen særlig seriøst. Så længe jeg afleverede min eksamen, kunne jeg i princippet bruge resten af året, som jeg ville.

Hvorfor ikke bare snyde?

Og selv eksamenerne er svundet ind. Jeg skal ikke engang forsvare min bacheloruddannelses vigtigste opgave, bacheloropgaven, mundtligt. Det er angiveligt afskaffet, fordi det var for dyrt. Hvis man kombinerer en underviser, der ikke kender én, med AI som ChatGPT, kan man nemt snyde sig igennem en opgave på 16 til 20 sider, som man har et helt semester til at skrive.

Jeg har ikke valgt studiet for at få fem års gratis SU

Jeg går på et studie, hvor personlig motivation skal være den drivende faktor, fordi uddannelsen i sig selv ikke stiller nogen som helst krav til os. Det er ærgerligt, for jeg er en af mange, som brænder for engelsk. Jeg har ikke valgt studiet for at få fem års gratis SU. Derfor skal jeg også bruge sjette semester på udveksling, hvor der efter sigende er større forventninger til, at man laver sine ting. Men kan det virkelig passe, at jeg skal ud af Danmark for, at nogen tager min uddannelse seriøst?

Engelskuddannelsen på KU forbereder mig på ingen måde til arbejdsmarkedet. Det eneste, jeg lærer her, er, hvordan jeg springer over, hvor gærdet er lavest. Når folk kritiserer min uddannelse for at være meningsløs, har jeg ikke længere noget forsvar. Jeg er nemlig ved at være enig.

Seneste