Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
IT-BØVL – Koncern-it har det seneste halve år arbejdet på at give brugerne en bedre oplevelse af de mange it-systemer på Københavns Universitet. Og det har har hjulpet på humøret blandt universitetets studerende og ansatte, viser spørgeskemamålinger.
Det lyder som en and, men den er god nok. De ansatte og studerende på Københavns Universitet (KU) er ikke længere decideret utilfredse med driften af it-systemerne, viser de månedlige målinger, der er gennemført siden oktober 2012.
Faktisk er de godt på vej mod at være blive tilfredse, og det er der særlig god grund til at fejre, mener Klaus Kvorning Hansen, vicedirektør for Koncern-it.
»Det er ikke sådan, at vi nu kan råbe hurra og kalde os selv for verdensmestre. Det er første skridt, men set i forhold til hvor vanskeligt det er at gøre folk tilfredse med it, og hvor dystert det så ud, er det faktisk et ambitiøst mål, vi nu næsten har nået,« siger Klaus Kvorning Hansen.
Programmer som Absalon, ØSS og STADS har ellers længe givet brugerne faretruende højt blodtryk, fordi de kørte langsomt eller lukkede ned uden varsel, men it-afdelingens plan for at løse problemerne ser ud til at have hjulpet.
De ansatte og studerende er således månedligt blevet spurgt, om systemet er tilgængeligt, når de har behov for det, om de synes systemet svarer hurtigt nok, når du benytter det, og om it-supporten har kunnet hjælpe dem, hvis de havde behov for det.
En score på 100 betyder, at brugeren er meget tilfreds, 50 at vedkommende er hverken tilfreds eller utilfreds og 0 at vedkommende er meget utilfreds.
Ledelsens krav lyder på en gennemsnitlig score på 45 point for alle systemer, og målingerne for mange systemer har de sidste tre måneder ligget stabilt lige under 60.
Koncern-it registrerer samtidig, hvor mange af de såkaldte kritiske fejl, der er på systemerne, og hvor mange af døgnets timer systemerne er tilgængelige.
Det er afgørende, fordi en kritisk fejl betyder, at programmet lukker ned, eller at skærmbilledet ’fryser’, og brugeren må genstarte sin computer.
Også her er der fremgang at spore, ifølge vicedirektøren.
»Vi er blevet bedre til at finde fejlene og få dem rettet, så der er sket en markant bedring, men vi er ikke i mål endnu. Syllabus og STADS er smertes børnene, men vi skal have undersøgt nærmere, om det er funktionaliteten eller driftsstabiliteten der er problemet,« siger Klaus Kvorning Hansen.
Vicedirektøren tilføjer, at man i løbet af april skal beslutte, om kravene til driftsikkerheden og brugertilfredsheden skal hæves yderligere, og om man fortsat skal sende spørgeskemaer ud til brugerne en gang om måneden.
clba@adm.ku.dk