Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Kan du score på en meter? Studerende bag event mod coronatræthed

Event — Et hold teater- og performancestuderende brugte deres faglighed til at vise, hvordan man kan lave alternativ kommunikation om covid-19 på campus.

De unge bliver bebrejdet, at de er mere smittede end andre aldersgrupper, og de bliver beskyldt for at bryde reglerne om afstand og hygiejne.

Men der var lutter smil og imødekommenhed, da en gruppe studerende tirsdag 17. november på Søndre Campus (Københavns Universitet på Amager) satte dagen af til at minde andre studerende om, at de stadig skal huske at bruge håndsprit og holde en meters afstand til hinanden.

Ønsketræer, et minigolfspil og nogle – meget farverige – baderinge var nogle af de virkemidler, som et hold studerende fra Teater og Performancestudier ved Københavns Universitet havde valgt at tage i brug for at få deres medstuderende i tale.

De officielle blå skilte om at forebygge smitte, som på Søndre Campus står alle steder, fik intens konkurrence i kampen mod coronatræthed, i det mindste for nogle timer.

De fleste tog imod en håndsprit og kvitterede med et smil i kantinen på KUA2, da de så baderingene.
billede: Anders Fjeldberg
Mange forstod spontant, at det handlede om awareness om en meters afstand.
billede: Anders Fjeldberg

Foran KUA 2  var der gratis ‘coronafri’ kaffe til alle, og man kunne svare på spørgsmål i en såkaldt quiz-tancing (rimer på distancing), og deltagere fik udleveret en håndsprit for korrekt svar.

Der var lagt hulahopringe på jorden foran kaffeboden for at markere en afstand på en meter, og kaffedrikkerne stillede sig faktisk i dem. En af dem var Nils Holm, der læser historie, og som var glad for kaffen og arrangementet.

»Det er en god idé, hvis det handler om at skabe awareness. Jeg synes ikke, der er blevet mindre opmærksomhed på at holde afstand til hinanden på Søndre Campus, men i den studiegruppe, jeg hænger ud med, og hvor vi ser hinanden til daglig, har vi måske lidt mere brug for det nu,« siger Nils Holm.

En anden var Emilie Andersen, der også læser historie:

»Det er et godt initiativ. Jeg synes, vi i forvejen hører rigtig meget om corona, men det er også fint med en reminder.«

Chili Winther Bothe, 22, er talsmand for projektet og er selv teater- og performancestuderende. Ifølge hende er det kommunikationsafdelingen på Søndre Campus, der kontaktede Teater- og Performancestudier og bad dem om at hjælpe med at finde folk til at minde andre om at holde en meters afstand.

De studerende begyndte arbejdet på projektet allerede for to måneder siden ved at brainstorme idéer til kommunikationsafdelingen – der til gengæld har finansieret udstyret.

Chili Winther Bothe siger, at de studerende på hendes hold, hvor der går cirka 30, har taget projektet til sig,

»Jeg synes, vi har lært meget om kommunikationsstrategi. Hvordan skal et event forløbe? Vores fag Kompleks Dramaturgi, Kulturel Iscenesættelse og Medier og Kommunikation har alle været i spil før, under og efter eventet.« siger Chili Winther Bothe.

De studerende har gjort sig meget umage for at gøre det til en god oplevelse for alle, tilføjer hun.

»Vi vil ikke snakke dommedag til nogen. Alle ved godt, at problematikken er seriøs, så det behøver vi ikke fortælle. Vi skal i stedet ud og sprede god stemning. Vi skal på en kærlig måde minde folk om, at de skal blive ved med at holde afstand, og dét er vores kommunikationsstrategi – at tale i øjenhøjde med vores medstuderende,« siger hun.

Et andet tiltag var minigolf på en meter i en af kantinerne på Søndre Campus for på en interaktiv og legende måde at markere hvad en meters distance er, siger Chili Winther Bothe.

»Vi har lavet et spil ud af det som en strategi, hvor vi kropsliggør en meters afstand ved at invitere folk til at spille. ‘Kan du score på en meter?’ var det slogan, vi lavede til den her installation, og folk vandt en håndsprit, hvis de kunne,« siger hun.

Et udendørs ønsketræ blev der også plads til. Studerende skulle skrive en seddel med deres ønsker for fremtiden og nuværende bekymringer om corona.

Udsmykning af et ønsketræ - Det fik lys og pynt på, og det er meningen, det skal blive stående for en tid som en udendørs installation.
billede: Anders Fjeldberg
Mere udsmykning af et tænketræ, der opfordrer de studerende til at reflektere over covid-19.
billede: Anders Fjeldberg

Indenfor i KUA 2 står et mindre ønsketræ med lys og små fint dekorerede kort, der ligger klar på et bord, hvor studerende i de kommende dage kan skrive om alt det, de glæder sig til, når covid-19 engang er et overstået kapitel, og alle kan kramme hinanden igen, hvis det er det, de har lyst til.

I alt fire studerende daffede rundt med baderinge på hele Søndre Campus og delte håndsprit ud.

Det er altså ikke nemt at smyge sig omkring på Søndre Campus i en kæmpe badering - med vinger på. Den her kom dog ind gennem svingdøren til KUA 2.
billede: Anders Fjeldberg
Fire baderinge runder af.
billede: Anders Fjeldberg

Seneste