Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Lektor til studerende: Stop jeres timetalsklynk og få fingeren ud - Studerende jubler over lysere boligudsigter - Hver fjerde fortryder deres korte uddannelse - Ny formand vil sikre den frie forskning - Akademiske partiledere skaber politikerlede.
At de studerende ikke vil spises af med nogle ganske få ugentlige undervisningstimer, og at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) støtter op om de studerendes krav, er blevet for meget for lektor Peter Lauritzen ved Aarhus Universitet. Han skriver i et indlæg på politiken.dk, at han kan godt se pointen, men skriver også, at ‘Men I guder hvor er jeg træt af at høre på klynkende unge mennesker med tilhørende minister’, fordi en universitetsuddannelse er nu en gang bare en type af uddannelse, der bygger på, at de studerende selv gør noget.
Københavns Kommune (KK) er i 2013-budgettet endelig gået med til at ophæve det boligstop for kollegiebyggeri, der i praksis har været den største hindring for at få opført flere kollegier i København siden 1995. »Vi er vildt begejstrede,« siger formanden for Studenterrådet ved KU, Bjarke Lindemann Jepsen, til politiken.dk.
27 procent af danskerne ønsker, at de havde taget en længere uddannelse end den, de har, viser ny undersøgelse, skriver Berlingske. Senioranalytiker ved Arbejderbevægelsens Erhversvråd Mie Dalskov Pihl finder tallet interessant, også for de unge, og tilføjer, at staten tjener 10 millioner kroner ekstra på, at en ufaglært uddanner sig til læge, mens Morten Bjerregaard, uddannelsesvejleder i Hjørring Kommune, siger, at den slags undersøgelser og tal preller af på de unge ‘som vand på gæs’.
Den frie forskning er truet, mener afgående formand for Det Frie Forskningsråd, Jens Christian Djurhuus. Ifølge Altinget.dk bliver den vigtigste opgave derfor at sikre den frie forskning. Det er blandt andet et problem, ifølge Jens Djurhuus, at Det Frie Forskningsråd sidste år kun bevilgede 13 procent af de midler, der blev ansøgt om, og det er så lidt, at det ender med, at forskere ikke gider at søge. Procentsatsen skal helst ligge på 25.
Berlingske skriver, at danskerne ikke kan lide, at samtlige partiledere i Folketinget nu ser ud til at blive akademikere (eller studerende). Det samme gælder nu for 64 procent af folketingsmedlemmerne. »Det er endnu et skridt i den forkerte retning«, mener Jens Jonatan Steen, tænketanken Ceveas analysechef.
anfj@adm.ku.dk