Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Magistre tager arbejdet med hjem

Arbejdsmiljø — Det er helt almindeligt at tjekke arbejdsmail eller have telefonen åben uden for normal arbejdstid, viser undersøgelse blandt Dansk Magisterforenings medlemmer.

Når det gælder magistres arbejdsliv, er fagbevægelsens snart 100 år gamle krav om otte timers arbejde, otte timers hvile og otte timers søvn noget nær fortid.

I hvert fald hvad hviletiden angår. Det fastslår en undersøgelse fra Dansk Magisterforening, der har undersøgt 2.221 af deres medlemmers arbejdsvaner.

Hele 10 procent af dem svarer, at ‘altid’ tænker på deres arbejde, når de har fri, 58 procent gør det ‘ofte’, og mange af dem arbejder også uden for deres normale arbejdstid.

Tjekker mails

I undersøgelsen har ni procent af magistrene nemlig svaret, at de ‘altid’ sender mails uden for normal arbejdstid, og 35 procent gør det ‘ofte’. Dertil kommer 18 procent, der ‘sommetider’ gar gang i mailkorrespondancerne uden for almindelig kontortid.

Kun 18 procent gør det ‘sjældent, og bare seks procent har svaret ‘aldrig’.

Magistrene klør på med opgaverne, selv om de oplever, at det er relativt få af deres arbejdsgivere, der forventer af dem, at de tjekker deres mail eller telefon, når de har fri.

Kun tre procent af respondenterne svarer, at deres chefer ‘i meget høj grad’ forventer det af dem, og 10 procent angiver, at lederen ‘i høj grad’ efterspørger det, mens 21 procent har svaret ‘hverken-eller’.

Vil det selv

Undersøgelsen er offentliggjort i Magisterbladet nummer 1/2018, og er gennemført i perioden 7.-17. november 2017 med en besvarelsesprocent på 28.

Artiklen i Magisterbladet beskriver magistrenes måde at arbejde på som ‘det grænseløse arbejde’ og giver eksempler på, at magistrene selv siger, at de – eller i det mindste nogle af dem – ønsker det på den måde.

»Arbejdet er blevet en del af min person. Det hænger meget sammen med min identitet og giver mig mening, og det er jeg superglad for,« siger Nana Maria Lacor, cand.mag. og børn- og unge-konsulent i Odense Kommune, til artiklen.

Seneste