Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Østergaard »sikker på gode løsninger« - DF optimistisk efter SU-forhandlinger - EL vinker farvel til SU-forhandlinger - LA forhandler videre - Videoer: Demonstranter i tusindvis ville vælte SU-reformen - Sådan retter du op på dit elendige cv.
Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er optimistisk efter et møde i forligskredsen bag den nuværende SU-aftale, torsdag aften, skriver Berlingske. Kun Dansk Folkeparti (DF) skulle forholde sig skeptisk til dele af regeringens forslag.
DF er dog ikke mere skeptisk over for regeringens SU-reform, end at partiets forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl også er fortrøstningsfuld efter mødet i forligskredsen, skriver Berlingske.
Enhedslisten (EL) er ude af SU-forhandlingerne med regeringen, inden de er begyndt, skriver Berlingske. Anderledes kører det for Liberal Alliance (LA), der gerne vil tale videre med regeringen om en SU-reform, og som selv synes, de har haft et »super godt møde« med regeringen. Hverken EL eller LA er med i den nuværende forligskreds bag SU’en.
Jyllands-Posten viser en video fra den store demonstration imod forringelser på SU’en torsdag. Det samme gør Berlingske.
Et eksempel på et mindre heldigt udformet cv, der er redigeret til det bedre af en professionel karrierekonsulent, står godt nok i et netmedie, der mest er målrettet naturvidenskabelige akademikere og ingeniører. Alligevel kan alle højtuddannede måske have glæde af at se med. Det er Ingeniøren.dk, der viser et redigeret cv på to sider, og især kan karrierekonsulent Jeanette Svendsens kommentarer i margenen måske have interesse for mange.
På Københavns Universitet har Center for Medicinsk Parasitologi leveret imponerende forsningsresultater på kun halvandet år, skriver Højteknologifonden, der støtter projektet, i en pressemeddelelse. Det er blandt andet lykkedes at teste proteinet kaldet VAR2SCA, der binder malariaparasitter til drægtige dyrs moderkager, og proteinet kan nu testes i næste fase på gravide kvinder. Projektet har, på baggrund af de opnåede resultater, fået en bevilling fra EU på 45 millioner kroner.
anfj@adm.ku.dk