Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Queer Union svarer på kritik: To personer blev til 224 – og flere kommer til hver dag

Aktive Studerendes Pris — Queer Union på Københavns Universitet bliver kritiseret for at være for inaktive til at få de Aktive Studerende Pris. Selv om vi ikke har været lige så aktive, som vi håbede, har vi udrettet mere, end vi får æren for i Rebecca Herskinds debatindlæg.

Uniavisen har bragt et debatindlæg af Rebecca Herskind, der sætter spørgsmålstegn ved Studenterrådets beslutning om at tildele dette års Aktive Studerende Pris til Queer Union på Københavns Universitet, QUKU.

LÆS OGSÅ: Studenterrådet skalter og valter med pris til aktive studerende

Det er ikke vores opgave som modtagere af prisen hverken at fordømme eller prise Studenterrådets beslutning. Men vi vil gerne gentage, hvad vi skrev på vores facebookside, da nyheden om, at vi havde modtaget prisen, kom ud.

Vi var overraskede og beærede, både over at blive nomineret og rent faktisk modtage prisen. For det er rigtigt, når Rebecca Herskind siger, at vi på overfladen ikke har udrettet særlig meget endnu. Og ikke nær så meget, som vi havde håbet. Men at vi ikke har lavet nogen events, er ikke sandt. Faktisk har vi selv været vært for fem, og vi har tidligere arbejdet sammen med CBS Diversity and Inclusion.

Startede med to

QUKU startede med en lukket facebookgruppe og to mænd i september 2019, altså for ti måneder siden. Dengang var det ikke meningen, at gruppen skulle være en officiel forening, men blot et fællesskab, både fysisk og online, hvor universitetets queer studerende kunne møde hinanden, dele oplevelser og holdninger, og generelt finde den støtte, et fællesskab giver.

DEBAT

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

I løbet af det første semester arrangerede QUKU, hvis ledelse på det tidspunkt kun bestod af de to stiftere, fire sociale arrangementer, ét hver måned, i form af spilaftener, en queer filmmaraton og generel hygge. November måneds event flyttede ud til blokaden på Humaniora, da mange af de aktive deltagere i QUKU også var aktive på blokaden.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Det lyder måske ikke som meget arbejde, men for bare to mennesker, med det ekstra arbejde det også er at administrere en stadigt voksende facebookgruppe, er det ikke så lidt.

I vinter forlod den ene stifter universitetet, og i den forbindelse var der et åbent kald i gruppen efter folk, der kunne tænke sig at hjælpe med at administrere QUKU. Det blev til vores nuværende council på seks medlemmer, der udfylder rollen som bestyrelse.

De ekstra hænder gjorde det muligt for os at stile højere, og mens planen stadig var, og er, at holde månedlige events, så vi muligheden for at være mere ambitiøse med dem, lægge mere arbejde i at repræsentere vores fællesskab på bedst mulig vis, og blive en rigtig forening. Vi havde også en event i februar, hvor vi holdt en quizaften på KUA3.

Nogen må have ment, at det, vi har gjort, er godt nok til at nominere os, og det er vi enormt stolte over.
*

Det er helt rigtigt, at de events ikke kan findes på vores officielle side, men kun i den lukkede gruppe, og det er der en god grund til. Hverken vores officielle facebook- eller instagramside eksisterede på det tidspunkt. De blev begge oprettet den 4. marts i år, efter det blev vedtaget på et councilmøde at lukke op for de ting, vi lavede, og dele mere offentligt.

På samme møde blev det besluttet at få udarbejdet nogle vedtægter og blandt andet række ud til mulige foredragsholdere til maj måneds event. Vi satte gang i mulige samarbejder med TransAktion og LGBTQIA+ Employee Network. Så ramte Covid-19.

Inaktivitet under global pandemi

Rebecca Herskind har fuldstændig ret, når hun siger, at vi har været meget inaktive på vores offentlige sider, siden vi oprettede dem i marts.

Kort efter vi havde offentliggjort marts måneds event, meldte ledelsen ud, at al aktivitet – også studenteraktivitet – på universitetet skulle lukkes ned som led i forsøget på at mindske spredningen af coronavirus. Siden da har det meste af vores foreningsarbejde stået stille.

Personlige og coronarelaterede årsager betød, at vi måtte sætte udviklingen af vedtægter i bero, og der har ikke været meget at melde ud offentligt siden, da vi ikke har haft nogen offentlige events.

Desværre er vores forening ikke en, der fungerer godt i en tid med social distancing.

I mellemtiden har vi i kulissen fortsat kørt vores onlinefællesskab, håndteret medlemsansøgninger og er sammen begyndt forberedelserne til næste semesters events og politiske arbejde.

Desværre er vores forening ikke en, der fungerer godt i en tid med social distancing.

Vi hverken kan eller vil afgøre, om det er retfærdigt at tildele os de Aktive Studerendes Pris. Nogen må have ment, at det, vi har gjort, er godt nok til at nominere os, og det er vi enormt stolte over.

Vi vil dog spørge, om det giver mening at bebrejde en studenterorganisation, at de har nedsat aktivitetsniveau i en tid, hvor også universitetet er lukket på grund af en global sundhedskrise.

Seneste