Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Radikal Ungdom-formand til borgerlige studerende: Folk gider ikke altid høre ens politiske holdninger

Debatkultur — Borgerlige har gjort en dyd ud af, at der ikke skal tages hensyn til folk, der er anderledes, men så snart det kommer til dem selv, så går der krænkelsesretorik i den for fuld skrue.

I Uniavisen kan man læse, at det er utrolig hårdt at være borgerlig på Københavns Universitet. Den ufrie debatkultur på universitetet medfører, at de »har svært ved at stå ved borgerlige holdninger.«

LÆS OGSÅ: Det kan være svært at ytre sig som borgerlig på knaldrødt fakultet

Oversat betyder det: Flager man i ekstrem grad med sin politiske holdning i sociale sammenhænge, så er det ikke altid, at folk gider høre på den.

Ser man forbi den anekdotiske argumentation om, hvor svært det er at være hvid, borgerlig, heteroseksuel eller på en skatteyderbetalt lang uddannelse, så er den kritik helt ved siden af skiven, for:

1) Hvad er universitetet til for? For mig er det et sted, jeg studerer og kan tage til sjove fester med mine søde medstuderende. Det er ikke en partipolitisk debatklub. Hvis man forventer, at man altid skal gå og fortælle alle, hvad man mener, så skal man måske øve sig på at stikke en finger i jorden. Det er dog vigtigt, at universitetet ikke bliver apolitisk. Det tror jeg såmænd heller ikke, at det er ved at blive. Vi bliver bare nødt til at have noget realitetssans, hvis vi sagligt skal diskutere, om det er synd for borgerlige på Københavns Universitet.

2) Hvem er det synd for? Borgerlige har gjort en dyd ud af, at transkønnede, folk af anden etnisk baggrund og generelt folk, der er anderledes, ikke skal tages hensyn til. Men så snart det kommer til dem selv, ja, så går der krænkelsesretorik i den for fuld skrue. Det er – undskyld mig – uunderbygget og useriøst.

3) Er jeg så ikke bare RU-formand og svømmer i ros, venner og klapsavler på Statskundskab? Nej. Jeg oplever tit mine grineren holdkammerater driller mig med det. Jeg får ofte spørgsmål om, hvorvidt Morten Østergaard og jeg koordinerer tøj. Om Radikal Ungdom nu mener, at man må drikke sig ligeså fuld, som jeg var på rusturen. Eller hvad Radikal Ungdom synes om dit og dat. Det kan da være helt vildt træls, og jeg møder da også modstand, hvis folk er uenige med mig. Det er også bare prisen for at stikke næsen frem.

Det er ikke i orden, når tosser river plakater ned eller taler grimt til andre på grund af politiske uenigheder. Der er bare langt fra det og så til, at man mener borgerlige slet ikke må stå ved sig selv på universitetet.

Hele den her sag virker som identitetspolitik af værste skuffe. Endda den slags identitetspolitik, som borgerlige påstår at bekæmpe.

Seneste