Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Section

Holdet

Holdet

»Jeg ser mig selv som Eske Willerslevs sneplov«

Anna Razeto Richter styrer Eske Willerslevs hektiske kalender og holder sammen på store og små projekter på Center for Geogenetik. Hun har en ph.d. i arkæologi, en fortid hos Tiffany’s og en mening om administrationsreformen.

1
Holdet

Han blev gift i Botanisk Have. Nu skaber han frodig biodiversitet omkring Mærsk Tårnet

Karl-Emil Johan Tadayoni Heiberg er gartner i den utrimmede naturpark ved Panum. Han hilser græs mellem fliserne velkommen og fragter gerne en bøgehæk gennem byen på cyklen, men han hader at salte om vinteren, fordi planterne får det »ad helvede til.«

1
Holdet

Hun redder verden en lille smule hver dag på Frue Plads

Mary Kagendo Kobia hjælper internationale forskere og deres partnere med at finde sig til rette i København. Det er nemlig langt fra let. Let er det til gengæld for Mary at lave en perfekt Peri-Peri sovs med syv forskellige chilier, en evne der sendte hende på tv i Masterchef.

1
Holdet

Tillidsrepræsentant efter 38 års ansættelse: »Der er et A- og et B-hold på KU«

Hun kender alle KU’s campusser og har slidt cykler op for at komme rundt mellem dem. I sine 38 år som KU-ansat har hun både været fællestillidsrepræsentant for SUND og medarbejderrepræsentant i bestyrelsen. Mød Joan Lykkeaa her i Uniavisens serie om dem, der er en del af holdet på Københavns Universitet.

1
Navne

Mangfoldighedskonsulent drømte om at blive landets første kvindelige statsminister

Hun er ansat til at gøre Københavns Universitet til et mere mangfoldigt og inkluderende sted for studerende og ansatte. Mød Beate Sløk Andersen i Uniavisens serie om KU-holdet her, hvor hun fortæller om at skifte forskerlivet ud med administrativt arbejde i et job, der er lige så meget pleasure, som det er business.

1
Holdet

»Jeg kan ikke se de nye studerende træde ind ad døren på Skovskolen uden at få gåsehud«

Havde Marie Lau Florin kendt til Skovskolen som ung, var hun aldrig blevet journalist. I dag arbejder kommunikationskonsulenten for at oplyse unge om muligheden for en grøn uddannelse, samtidig med at hun vandrer på livet løs – fra parkeringspladsen til kontoret og fra Hirtshals til Padborg.

1
Holdet

Bibliotekaren, der studerede jura i Italien og endte i sit drømmejob på Søndre Campus

Fra førstebibliotekar på det Juridiske Fakultetsbibliotek til specialkonsulent på Københavns Universitetsbibliotek på Søndre Campus. Massimo Soldano fortæller om at rejse fra Italien til Danmark og om teknologiens og centraliseringens indtog i biblioteksverdenen.

1
Holdet

Michael Holm: »KU ville være et kedeligere sted, hvis jeg ikke var her«

»Det giver mig et kick at få folk, der ikke kender hinanden, til at mødes. Det er det allerbedste ved mit job.« Michael Holm er Change- og Problem Manager, Aikido-klubejer, Apple-nørd og tillidsrepræsentant.

1
Holdet

Ion Meyer: »Den gode museumsgenstand fortæller en både alvorlig og delikat historie«

På Medicinsk Museion arbejder Ion Meyer både med konservering af misdannede fostre og formidlingen af den danske medicinhistorie. Her fortæller den 68-årige konservator og samlingschef om at finde sin vej i livet som militærnægter, om at forandre et falleret museum for at bevare det, og om at tage vare på sin udviklingshæmmede søn og sig selv.

1
Holdet

Karen er kult

»Vi har en studievejleder, der hedder Karen. Hun er en legende.« Sådan lød det fra en jurastuderende, og derfor gik vi på jagt efter Karen. Mød Karen Riskær Jørgensen, studie- og karrierevejleder på Det Juridiske Fakultet, her i Uniavisens serie om alle os, der er en del af holdet på Københavns Universitet.

1