Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Seneste nyt i Penkowa-sagen

MANDAG - Rektor kendte spanske advarsler om Penkowa - Rektor: KU er andet end Penkowa - Ny universitetslov øger risiko for forskerfusk - Se de 30 anonyme spørgsmål fra Sander - Penkowas lærer: Kæden må være hoppet af - Når målet hærger midlet - Mystikken om Penkowas eliteforskerpris breder sig.

Rektor kendte spanske advarsler om Penkowa

Allerede i august 2003 fik Københavns Universitets (KU) nuværende rektor, Ralf Hemmingsen, en klar advarsel om, at der var problemer med de dansk-spanske forskningsresultater, som hjerneforskeren Milena Penkowa fremlagde.

Rektor: KU er andet end Penkowa

Rekor på KU Ralf Hemmingsen minder om, at KU er andet end Penkowa, for eksempel rektors projekt, ‘Den gode uddannelse.’

Ny universitetslov øger risiko for Penkowa-sager

En ændring af universitetsloven vil give rektor endnu mere magt. Det øger risikoen for en ny Penkowa-sag, lyder det fra kritikere.

Her er de 30 anonyme spørgsmål fra Sander

Se de 30 spørgsmål som daværende videnskabsminister Helge Sander sendte til Det Frie Forskningsråd for Sundhed og Sygdomme i marts 2009.

Penkowas lærer: Kæden må være hoppet af

Den omstridte hjerneforsker var en mønsterelev på gymnasiet i Kalundborg, siger en af hendes lærere fra gymnasieårene, Klaus Madsen.

Når målet hærger midlet

Alle elskede hende. Først undervisere, så journalister og politikere. Milena Penkowa – et produkt af konkurrencesamfundet og en ener inden for sit felt. Men hvordan blev stjerneforskeren til en stjernefusker?

Mystikken om Penkowas eliteforskerpris breder sig

Det er uklart, hvem der i 2009 bragte Milena Penkowa i forslag til EliteForsk-prisen på over 1,1 million kroner.

S trækker Løkke ind i Penkowa-sag

Socialdemokraterne tror ikke på videnskabsministerens forklaring. Nu trækkes statsminister Lars Løkke ind i Penkowa-sagen.

Forskerchef: Røb nu din kilde, Sander

Sander bør tænke på forskersamfundet og røbe kilden til anonyme spørgsmål, mener bestyrelsesformanden for Det Frie Forskningsråd, professor Jens Christian Djurhuus.

Topforskere går i clinch med Helge Sander

En række af Danmarks fremmeste forskere beskylder den tidligere videnskabsminister for at tale usandt.

Kontrol med forskningen saboteres af forvaltningen

Sagen om Milena Penkowa i København og Helmut Nyborg i Aarhus viser, at universitetssystemet ikke duer til at sikre kvaliteten i forskningen, skriver Jens Mammen, adjungeret professor ved Aalborg Universitet.

Øvrige nyheder

EU-mål for uddannelse i fare

I dag mødes EU’s uddannelsesministre i Bruxelles, og ifølge European Students’ Union (ESU) bliver de nød til at øge presset på deres regeringer, hvis målene for uddannelsesområdet i 2020-strategien skal gennemføres.

Erik Skov Pedersen har svindlet med KU-eksamen

Den nu varetægtsfængslede Erik Skov Pedersen, har i mere end 20 år svindlet med sine uddannelsespapirer. Han har nemlig ikke et eksamensbevis som økonom fra KU, som han blandt andet brugte til at blive ansat i to ministerier.

Stor efterspørgsel efter grønne kandidater

En ny rapport viser, at danske cleantechvirksomheder i høj grad vil efterspørge højtuddannet arbejdskraft de kommende år, især ingeniører og naturvidenskabelige kandidater.

Professorens vemodige farvel

Erik A. Nielsen har været professor i litteratur ved KU i en halv menneskealder og har fulgt faget gennem ungdomsoprøret, de politiske 1970’ere og de desillusionerede 1980’ere. Nu går han på pension, og professoratet nedlægges.

Der er tusindvis af ledige studiepladser

S og SF vil oprette 15.000 ekstra uddannelsespladser, selv om der allerede er tusindvis af ledige pladser. Kun hvis de ekstra pladser bliver oprettet på de allermest populære studier i landet, vil det få flere i uddannelse, vurderer studiechefer.

Abemennesket Lucy var egnet til catwalk

Forskere har fremgravet opsigtsvækkende ny viden om kendt fortidsmenneske.

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste