Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studenterrådet: De studerende og bæredygtigheden skal stå knivskarpt i KU’s strategi

Uforandret — Både trivsel blandt studerende og bæredygtighed fylder fortsat forsvindende lidt i ledelsens udkast til 2030-strategien. Nøleriet er et svigt.

Det har været et frustrerende efterår for klimakampen på KU: Ledelsen har konsekvent negligeret vores bekymringer for den strategi, de er ved at vedtage. At både klimakrisen og de studerendes inputs fylder tæt på ingenting i ledelsens udkast til en 2030-strategi, er symptomatisk for processen.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Vi kæmper benhårdt for at sikre de studerende og klimakrisen plads i strategien

Man kan tænke, strategien blot er en gratis omgang ord, men ordene forpligter. De binder rektor og KU til handling på specifikke områder – og fritager dem for handling på andre områder. At de studerende og klimakrisen er i fare for at ryge i den sidstnævnte kategori, er helt uforståeligt.

LÆS OGSÅ: Kære KU: Tag bæredygtighed alvorligt, eller jeg smutter

Vi kæmper benhårdt for at sikre de studerende og klimakrisen plads i strategien, og vores seneste høringsspørgsmål til bestyrelsen udtrykker vores tanker bedst: Grundlæggende ønsker vi, at strategien skal forholde sig til de studerendes trivsel, deres velbefindende og deres tilknytning til KU. Hvis de tre ambitioner skal lykkes, kræver det initiativer på tværs af hele universitetet og hjælp til de studerende. Særligt hvis de har psykiske eller fysiske udfordringer.

Mere mod, tak

Bæredygtighedsindsatsen skal også findes i kernen af alt, KU gør de næste syv år. KU – som uddannelsesinstitution og arbejdsplads – har et ansvar for at implementere de klimaløsninger, vi ved virker. Og tage initiativ til nye, bæredygtige løsninger. Det betyder samtidig, at der er behov for, at initiativer ikke afgrænses, men gennemføres i hele organisationen.

LÆS OGSÅ: Trivsel og bæredygtighed er ved at ende som løse floskler i KU’s plan for 2030

Den slags tiltag kræver et mod, vi stadig venter på at se i bestyrelseslokalet. Lige nu ser vi udelukkende det mod blandt de mange små lokale initiativer – drevet af studerende og ansatte – som har bragt os et stykke af vejen.

Vi i Studenterrådet arbejder med næb og kløer for at gøre bæredygtighed og trivsel til en strategisk ambition i strategien for 2030. Vores mål er et fremtidssikret universitet.

Begge udfordringer kræver mere ambitiøse indsatser og bedre prioritering, end bestyrelsen lægger op til i deres udkast. Ved at gøre trivsel og bæredygtighed til en strategisk ambition, sikrer vi, at det bliver prioriteret. Med passende fokus, indsats og midler.

Vi ved, problemerne kun vokser, hvis vi nøler – så at vente til 2030 ville være at svigte både de studerende og universitetet.

Seneste