Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Studerende flokkedes ikke ligefrem om praktiktilbud fra startups

Karriere — Der var rig mulighed for, at studerende kunne møde iværksættere til karrieredag på Søndre Campus. Det var der dog ikke ret mange studerende, der benyttede sig af.

»Ved at være sådan nogle steder her, får jeg måske en ny forståelse for det, jeg sidder og arbejder med. Og så er det fedt at finde ud af, om der er nogen herude på fakultetet, der kunne gøre noget fedt for os.«

Ordene kommer fra Matias Welsien Thomasen, der står ved et rundt bord i videnscentret på KUA3. Banneret bag ham afslører, at han repræsenterer startup-virksomheden Let Leg. Ved siden af ham står Lizanne, der har udviklet et særligt kommunikationsprodukt, der kan hjælpe multihandikappede med at skrive på en tablet. Overfor står to unge kvinder fra Villa Kultur og spejder efter mulige samtalepartnere.

Vi er til Matchmaking- og Karrieredag på Søndre Campus, hvor både jurister, humanister og teologer er inviteret til at møde iværksættere fra startup-virksomheder, der bruger deres eftermiddag i den varme aula. Studerende på Københavns Universitet kan nemlig prøve kræfter med livet som iværksætter som praktikant i egen eller en andens nyopstartet virksomhed.

På trods af muligheden for at score sig en praktikplads, er det ikke mange studerende, der kigger forbi. Der er til gengæld mange, der sidder lænket til deres læseplads i videnscentret. En gang imellem kigger de op og undrer sig over, hvad det mon er, der foregår.

To fugle i hånden er bedre end ti på taget

Det er også kun to studerende, som Matias fra Let Leg når at tale med i løbet af de to timer, bazaren står på. Snakken med hver af de to når dog vidt omkring, og der bliver udvekslet kontaktinformationer i begge tilfælde.

Den første er Emma, der er kandidatstuderende på Etnologi, og som mener, at hendes humanistiske faglighed kunne hjælpe virksomheden i arbejdet med at få mere bevægelse i skolernes undervisning.

En startup-virksomhed som vores kan tilbyde en læringsplatform, hvor man selv kan være med til at definere, hvordan man vil have ens faglighed skal afvikles

Matias Welsien Thomasen, partner i Let Leg

»Hun var meget interesseret i det her med norm- og kulturændringer og syntes, at den måde vi (i Let Leg, red.) tænker undervisningdidaktik og fællesskaber på er rigtig spændende, fordi vi arbejder med, at vaner skal nedbrydes,« siger Matias bagefter. Han opfordrede den studerende til at kontakte dem, når hun havde afleveret sit speciale.

Den anden studerende, der henvender sig, Khan, lader til at blive draget af klubtørklædet om Matias’ hals, snarere end banneret bag ham. Matias er nemlig fan af fodboldklubben Tottenham, der dagen inden havde kvalificeret sig til finalen i Champions Leauge. Fodboldsnakken sikrer en venskabelig og afslappet samtale, der blandt andet omhandler et muligt samarbejde i forbindelse med Khans speciale.

»Mulighederne for at blive en del af vores projekt er mange, hvis vi kan se der er nogle fede synergier, og der er en fælles vision,« siger Matias bagefter.

Opmærksomhed omkring iværksætteri

Det er Københavns Universitets innovationshub på Søndre Campus, Human & Legal Innovation, der står bag arrangementet. Hubben er en platform for udvikling af nye ideer og samarbejder mellem eksterne partnere, studerende, undervisere og forskere fra Det Humanistiske, Juridiske og Teologiske Fakultet. De tilbyder sparring og arbejdsplads til innovative studerende.

Det er også innovationshubben, der tilbyder workshops til de studerende, som er i praktik i en startup-virksomhed .

Jeg kan godt lide at være first mover, og hvis det kræver, at jeg sætter mig ned og taler i lang tid med to i stedet for, at jeg skal lave en masse støj for mange, så gør jeg det

Matias Welsien Thomasen, partner i Let Leg

Udover at søge efter mulige tværfaglige samarbejder, er det også Matias’ mission at fremme opmærksomheden på iværksætteri. Han er selv studerende på Idræt på Købehavns Universitet og har parallelt med sin uddannelse engageret sig i den nyopstartede virksomhed.

»En startup-virksomhed som vores kan tilbyde en læringsplatform, hvor man selv kan være med til at definere, hvordan man vil bruge sin faglighed,« siger Matias.

Det var første gang, arrangementet blev afholdt, hvilket muligvis forklarer det ringe antal fremmødte studerende. Det lader dog ikke til at påvirke iværksætteren fra Let Leg:

»Jeg kan godt lide at være firstmover, og hvis det kræver, at jeg sætter mig ned og taler i lang tid med to i stedet for, at jeg skal lave en masse støj for mange, så gør jeg det.«

Seneste