Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studerende vil gerne bo i ghettoen

NYHEDSOVERBLIK - Studerende vil gerne bo i ghettoen - Skyd ulven i Thy med dit videokamera og vind 5000 kr. - Frivillige mentorordninger spreder sig på universiteterne - Aalborgs bachelorer er Danmarks hurtigste, KU’s halter bagefter - Nobelprisen har en bagside.

Studerende vil gerne bo i ghettoen

Formanden for Lejerbo i København, Jan Hyttel, er overrasket over, at Lejerbo har hele 1.200 unge, der enten er studerende eller i arbejde, som står skrevet op til en bolig i ejendomme, der står på regeringens liste over ’særligt udsatte boligområder’ – i folkemunde kaldet ghettolisten. På trods af negativ pressedækning vil studerende gerne bo sammen med nydanskere i boligområder, der regnes for belastede. Dermed dementerer de en opsang om ikke at være kræsne boligsøgere, som Københavns Kommunes overborgmester Frank Jensen kom med i sidste uge i Universitetsavisen. Kristine Kristensen, der for nylig blev færdig med sine studier i arabisk på Københavns Universitet og bor i Mjølnerparken, er da heller ikke kræsen, men er faldet godt til i sit nærområde.
Politiken, 1. sektion, side 8, torsdag 18. oktober 2012.

Skyd ulven i Thy med dit videokamera og vind 5000 kr.

På Statens Naturhistoriske Museum på Københavns Universitet er man så interesseret i at finde ud af, om det virkelig er en ulv, nogle mennesker mener at have set og fotograferet i Thy i Nordjylland, at man har udlovet en præmie på 5.000 kroner for et bevis på ulvens eksistens, skriver Nyheder.ku.dk. Det kræver, at nogen filmer dyret, for ulvens gang er så særegen, at en videofilm kan bevise, om Thy-væsenet er en ulv eller ej. Statens Naturhistoriske Museum har nedsat et hold af eksperter alene med det formål at fastslå, om det er en ulv eller en forvokset schæferhund. Sidste gang nogen så en ulv i Danmark var i 1813, da landets sidste ulv blev skudt.

Frivillige mentorordninger spreder sig på universiteterne

De studerende flokkes om mentorordninger på universiteterne, hvor erfarne erhversvledere tilbyder studerende rådgivning, skriver Kristeligt Dagblad. Alene på Københavns Universitet er der i år sammensat 200 studerende/mentor-par mod omkring 100 par ved ordningens begyndelse i 2008. En af mentorerne, Lars Mattson med 25 års erfaring i arbejde med ledelse og organisationsudvikling, meldte sig for at berøve de studerende deres, ifølge ham, forkvaklede opfattelser af, hvor let det er at komme direkte ud fra universitetet til en stilling som ledende medarbejder i en organisation eller virksomhed.

Aalborgs bachelorer er Danmarks hurtigste, KU’s halter bagefter

Tal fra Danmarks Statistik viser, at Aalborg Universitets bachelorer er først med at fuldføre studiet på tid. Derefter kommer Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, mens universiteterne i hovedstaden, herunder Københavns Universitet, er blandt de langsomste, skriver Jyllands-Posten. Til gengæld er hovedstads-universiteterne gode til at holde på deres studerende, så de ikke spilder tid på at skulle skifte studier.

Nobelprisen har en bagside

At blive hædret af Nobel-komiteen er ofte en tvivlsom fornøjelse, siger flere prismodtagere ifølge Information. Uønsket offentlig opmærksomhed og en tilbøjelighed til at hvile på laurbærrene er nogle af en Nobelpristriumfs mulige bagsider.

Seneste