Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
KORT NYT ONSDAG - Studerende vildledes om jobsituation af hjemmesider - KU får 1,3 mia. kr. til ny Panum-bygning - Energiforbruget på KU dykket med 13 pct. på seks år - Sydafrikanske liljer mod depression - Anja C. Andersen talte Venus forbi solen - Stig Hjarvard forsvarer, at DR spreder indholdet.
Stor arbejdsløshed er ikke noget, vi taler højt om. Det kunne være det indtryk, man får på hjemmesider, der beskriver jobsituationen for nyuddannede. »Gode jobmuligheder« er i stedet en udbredt frase og det ikke kun på uddannelsesinstitutionernes egne hjemmesider, men også på Ug.dk, der er meget brugt, når unge vil søge information om sagen, skriver Jyllands-Posten. »Gode jobmuligheder,« står der gerne i stedet, selv om 40 procent af alle nyuddannede jurister og økonomer er ramt af ledighed, påpeger Djøf, der beskriver vejledningen som vildledning.
Staten og A.P. Møller-fonden smider samlet 1,3 milliarder kroner i det kommende Panum-tårn, som forventes færdigt i 2015, skriver Ingeniøren.dk. Tårnet skal huse frontlinjeforskning, lyder det fra Københavns Universitet (KU).
KU bruger nu 13 procent mindre energi end i 2006, og alene under KU’s kampagne Grøn Gerning for energirigtige vaner i marts 2012 blev der sparet 2,5 procent, viste elmålerne. Det svarer til en besparelse på 2,5 millioner kroner årligt, fremgår det af KU’s intranet.
På KU har et forskerhold, med base på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, nu testet plantestoffer fra en sydafrikansk liljefamilie imod depression, og det har givet lovende resultater, som netop er publiceret i Journal of Pharmacy and Pharmacology skriver Nyheder.ku.dk.
Astrofysiker Anja C. Andersen, KU, live-kommenterede i DR2 i adskillige timer i nat planeten Venus’ tur forbi solskiven sammen med videnskabsmedarbejder Jan Haugaard. Ifølge Uniavisen.dk’s mest morgenduelige medarbejder holdt Anja Andersen fint kommentatorformen ved sekstiden.
Smører DR tv-margarinen for tyndt på og for meget ud i et forsøg på at tækkes forskellige befolkningsgrupper på samme tid? Det mener kommentator Georg Metz ifølge Kristeligt Dagblad. Han kritiserer således DR’s seneste buket af tv-kanaler ved at sige: »Jeg er bange for, at der ikke er kvalitet nok til, at man kan dele det op.« Men professor Stig Hjarvard fra Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, KU, mener derimod, at segmenteringen er et vilkår, som DR må indrette sig efter: »DR bliver nødt til at operere efter nogle præmisser om, at tv er kommercialiseret, og at publikum generelt opfører sig segmenteret.«