Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Politik
NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Svært at finde vej i kollegiejunglen - Begyndt på 40 forskellige studier for at få evig SU - Professor advarer mod kunstigt ”net” indopereret i underlivet - Unge uddanner sig helst ikke til den globale konkurrence.
De studerende har svært ved at finde vej i kollegiejunglen, skriver Berlingske Business.dk, og tusindvis af unge vil i den kommende studiestartstid løbe panden mod en mur i kollegiekøen, fordi der er langt flere ansøgere til en kollegiebolig, end der ledige værelser.
SU-RYTTERI – Nogle studerende er begyndt på uddannelser op til 40 gange uden at gennemføre noget, såkaldt SU-rytteri, men de hæver op til 68.000 kroner om året i SU i så mange år, de vil. Forklaringen er, at på videregående uddannelser kan man få max 70 måneders SU, men på ungdomsuddannelser er der derimod intet loft, skriver Avisen.dk. Partiet Venstre er parat til at trække SU-rytteriet ind i forhandlingerne om reform af SU’en, skriver Jyllands-Postenog SF vil også stille krav til såkaldte SU-ryttere.
Professor i gynækologi og obstetrik ved Københavns Universitet (KU) og overlæge på Herlev Sygehus Gunnar Lose advarer imod syntetiske “net”, som mange hundrede danske kvinder med nedsunket underliv har fået indopereret. Nettene skærer sig i 10 procent af tilfældene sig igennem til livmoderen, skriver Jyllands-Posten. Der er alvorlige og i nogle tilfælde livstruende komplikationer ved brug af nettene, og det kan blive en kæmpe skandale, mener Gunnar Lose. Allerede i 2010 påpegede han, at de danske sundhedsmyndigheder manglede overblik over, hvilken type net der bruges på sygehusene, og hvor ofte patienterne rammes af komplikationer.
Universiteterne i Danmark, heriblandt KU, har oplevet rekordhøje optagelsesrater, men de unge vælger ikke de rette uddannelser, mener Politikens videnskabsredaktør Morten Garly Andersen. Mens mange unge må kigge langt efter en plads på landets videregående uddannelser, er der fortsat ledige pladser på universiteter, der udbyder uddannelserne inden for ingeniørvidenskab over nanoteknik, fysik og datalogi til kemi og miljøteknologi, og det er netop den slags uddannelser, som skaber innovative medarbejdere og forskere, skriver Morten Garly Andersen. Politiken, side 9, søndag 19. august 2012.