Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Tusmørkejul - afsnit 11

NATLIG MÆTHED - Man kan spise sig mæt på mange måder. En af dem er med øjnene

Og sådan her, cirka, ser det ud, når et fattigt land lægger sig i selen for at gøre hele befolkningen mæt med en combo af kloge hoveder og land under plov. Flot. Og det er også en ret storslået idé, de fik i 1858.

Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole er klart en af de mest fascinerende institutioner, Københavns Universitet er fusioneret med i de sidste tre-fire år.

Global overopfedning

Det her sted – i dag er det Life – har fedet danskerne op til deres nuværende niveau og anvist, hvordan resten af verden kan blive lidt mere mæt også – på trods af klimaforandringer og andre oversvømmende og udtørrende fænomener.

Udviklingen er sket på den tre stjernet salami-agtige måde med videnskabeligt snorlige vandløb, pulveræggekage, antibiotika til frokost og skinker pumpet med proteiner fra lakseskind (no kidding).

Men det er ikke hele historien, no sir. Næsten samtidig med at Universitetsavisen groft tilsvinede Life’s kantines uspiselige skrækmad, bankede de studerende på fakultetet en café op i et drivhus midt i et af Frederiksberg Campus’ smukkeste blomsterbede.

Gearskifte

Og dermed fik Københavns Universitet sin første, og vist stadig eneste, fancy økocafé med superkaffe og mikroøl og en mur af opdyngede barnevogne fra ammesegmentet foran. Barnevognene er den stensikre indikator for succes – en fuldgyldig konkurrent til byens professionelle caféer og kaffehuller var født.

Og det er ikke fordi, der er noget i vejen med burhøns og tusindvis af medicinerede slagtesvin i gigantiske haller, skuldersår ved -sår, men på det forskningsmæssige plan har man også skiftet gear.

Claus Meyer er blevet hevet indenfor til et tæt parløb med fakultetets superstjerne Arne Astrup. De koger og braser og har store planer om at udvikle et helt nyt køkken og en nordisk madkultur. Antagelig noget med havtorn tre gange om dagen, og jernurtsyoghurt og lav og mos og rødbeder og rønnebær og lynnedslagsristet rug. En ny naturlighed.

Det bliver sjovt at smage. Og se på.

Mørklagt julekalender

Universitetsavisens fotograf Lizette Kabré går på opdagelse i tusmørket og i Københavns Universitets mange krinkelkroge. Hun leder efter steder med historier. Eller steder, man får historier i hovedet af.

Lizette Kabré bringer dig en stemning hver morgen inden jul. Du kan ikke spise den. Men du kan måske se noget, du ikke har set før.

I hvert fald ikke noget, du havde forventet at se dén dag.

Eller på den måde.

Galleri

Hver dag føjer vi et nyt billede til Universitetsavisens tusmørkejulekalender. Billedgalleriet findes til højre for artiklen her – eller som link her.

chz@adm.ku.dk

Seneste