Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Danmarks bedste tutorer er fra Københavns Universitet

Introforløb — Molekylær Biomedicin på KU vinder DM's pris som Danmarks bedste tutorhold.

Tutorerne på de danske universiteter bruger hvert år tusindvis af timer på at planlægge og gennemføre introforløb for deres nye medstuderende og russer. Det er deres opgave at introducere det nye kuld af studerende til unilivet og sikre, at de føler sig velkomne på campus. De hold af tutorer der tilrettelægger de bedste introforløb, har chancen for at vinde titlen som danmarks bedste tutorhold og en velvoksen check på 10.000 kroner.

Årets vindere af den hæderkronede titel, der uddeles af Dansk Magisterforening (DM),  er de i alt 20 tutorer fra Molekylær Biomedicin på KU.

For os er det vigtigste egentlig at vores russer har haft det så sjovt og dejligt, at de har haft lyst til at nominere os

Vinder, tutor Nicolai Haahr

»Vi er selvfølgelig helt vildt glade og stolte over at have vundet den her pris! Det er naturligvis mega fedt at vinde, men for os er det vigtigste egentlig at vores russer har haft det så sjovt og dejligt, at de har haft lyst til at nominere os,« siger tutor Nicolai Haahr og fortsætter:

»Vi havde læst nomineringerne lang tid inden vi fik at vide, at vi havde vundet. Dengang snakkede vi faktisk om, at de søde ord som russerne havde skrevet, gjorde alle de timer vi har lagt i introforløbet hele indsatsen værd – og der er blevet lagt mange!«

Ifølge Ronja Rose Ravnskov, forkvinde for de studerende i DM, har Molekylær Biomedicin vundet prisen, fordi de har kunnet rumme og inkludere alle – særligt dem der har haft svært ved det sociale på introforløbet. Hun roser også Molekylær Biomedicin for at afholde lektiecafeer og studenterbarer efter selve rusforløbets afslutning og på den måde at blive ved med at holde hånden under de nye studerende.

»De har været gode til at klæde de studerende på både fagligt og socialt ved hjælp af faglige opgaver og sjove lege. De har været gode til at inkludere alle studerende og få alle til at føle sig som en del af fællesskabet på KU – især fordi de formåede at give de nye studerende en forståelse for de interne jokes, sjove historier og begivenheder, der gennem tiderne er blevet skabt på tværs af årgangene,« udtaler Ronja Rose Ravnskov.

#Alterlove

Hvis Nicolai Haahr selv skal gætte på hvad det er, der har gjort Molekylær Biomedicin til vindere, fremhæver han de interne forhold blandt tutorerne.

»Jeg tror vi har vundet, fordi vi er et relativt lille vejlederhold på 10 ældre studerende, og så har vi 10 andre studerende, der agerer madhold. De sørger for mad på bordet, så vi vejledere kan fokusere på at lave sjove lege og sørge for at snakke med alle. Madholdet spiller en vigtig rolle i at vi har et vellykket introforløb.«

»Vi bruger på vejlederholdet rigtig, rigtig meget tid sammen inden på diverse sommerhusture på at planlægge introforløbet, men også på at lære hinanden at kende på godt og ondt. Det betyder at vi er 20 super gode venner, som tager imod de nye – og det ved jeg, at de kan mærke og det giver dem en sikkerhed og et trygt forum at starte i og ikke mindst ro på, fordi man så tænker at man nok selv skal finde nogle super gode venner hurtigt.«

Hvordan har din russer det i dag?

Nicolai Haahr fortæller, at et begreb som inklusion har fyldt meget i planlægningen:

Vi har vendt og drejet enhver aktivitet med henblik på, om den var sjov eller grænseoverskridende

Vinder, tutor Nicolai Haahr

»I år har vi brugt rigtig meget tid på at snakke om hvordan vi kan være inkluderende over for alle de nye studerende vi ville møde. At de jo er 62 forskellige mennesker med forskellige grænser og personligheder. Det har resulteret i, at vi hele tiden har været meget opmærksomme på hvordan den enkelte rus så ud til at gå og have det.«

Også de seneste års medieoverskrifter om grænseoverskridelser har rumsteret i baghovederne på de ældre studerende:

»Vi har vendt og drejet enhver aktivitet med henblik på, om den var sjov eller grænseoverskridende, og vi har prøvet at gøre det naturligt at sige fra, hvis man ikke havde lyst til at være med. Vi arbejder altid med, at hvis vi har en aktivitet hvori der indgår alkohol, er det ikke en nødvendighed for at deltage, at man drikker alkohol. Der er altid ‘placebo‘, så alle kan indgå i legen på lige fod,« slutter en af årets allerbedste tutorer.

Seneste