Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Det er sæson for universitetssatire. Her er guiden til revyerne, der gør din studietid lidt sjovere

Revy — Med velskrevne sketcher, kolde drinks og skarpe stikpiller levede Medicinerrevyen 2023 op til sit slogan »En forestilling du ikke vil hjem fra.« Gik du glip af showet? Fortvivl ej! Der er mange flere kendte og glemte revyperler forude.

Fra PSYKOREVY TIL FYSIKREVY

MBK, revyen for Molekylær Biomedicin og Biokemi
spiller 10.-11. marts, billetter købes online. Læs mere her.

MiGP, Musikvidenskabs Melodi Grand Prix
spiller 11. marts, billetter købes online. Læs mere her.

Statskundskabsrevyen
spiller 13.-15. april, billetsalget starter den 24. marts. Læs mere her.

Psykorevyen
spiller 19.-21. april, billetsalget starter 20. marts. Læs mere her.

Jurarevyen
spiller 20.-22. april. Læs mere her.

HUM Musical
spiller 3.-6. maj, billetter købes online. Læs mere her.

Fysikrevyen
spiller 5.-6. maj, billetsalget starter cirka to uger før premieren. Læs mere her.

Datalogis DIKU-revy
spiller 12.-13. maj, billetsalget starter cirka to uger før premieren. Læs mere her.

Smedierevyen
spiller 26.-27. maj. Læs mere her.

Biologis Biorevy
spiller til efteråret. Læs mere her.

Økonomis Politrevy
spiller til efteråret. Læs mere her.

Matematikreyven
spiller til efteråret. Læs mere her.

Saxorevyen for Saxo-Instituttet
spiller til efteråret. Læs mere her.

Kemirevyen
har allerede spillet i februar 2023, men den vender tilbage i 2024. Læs mere her.

Medicinerrevyen
har allerede spillet i februar 2023, men den vender tilbage i 2024. Læs mere her.

Panum har aldrig været mere i feriestemning end i uge 8, hvor Medicinerrevyen bød indenfor med årets tema All Inclusive.

Hawaiiskjorter, parasoller og blomsterkranse prydede de medicinstuderende og deres kantine i Mærsk Tårnet en tirsdag aften i februar.

Allerede før showstart blev den meterlange kø af badegæster hjulpet i feriestemning i strandbaren, der bød på øl, vand og vin. Og der var mange publikummer, faktisk så mange, at hjemmesiden crashede, da billetsalget startede ugen forinden.

Ved showstart løber syv livreddere på ægte Baywatch-manér forbi publikum, op til scenen, hvor de poserer og flekser muskler, for så at gribe deres instrumenter. Det er bandet! Og nu følger tre timer med sketch, revysange, dans og musik, hvor bandet kun lyder bedre som aftenen skrider frem.

Et af højdepunkterne i første akt er scenen Tredje gang er lykkens gang, som refererer til det tredje og hårdeste semester på medicinstudiet. Virkelighed møder fiktion i en scene, hvor studerende, der læser op til anatomieksamen, overnatter i soveposer blandt de udstillede menneskekroppe på en læsesal. Til stor latter fra salen er ordene fra Seebachs Disco tango à la carte skiftet ud med »Muskler, sener, nerver, kar!«

Andre indslag handler om Akuttelefonen, Fritz og Poul-snobbede øjenlæger, benamputationer i Region Midtjylland, og der falder også en joke om en aflyst eksamen hentet fra den aktuelle virkeligheds absurde drama.

Men det er heldigvis ikke alle indslag, der kræver særlig medicinsk indsigt.

Et andet højdepunkt er fx, da en spion sniger sig over scenen og laver en flikflak for så at åbne en computer til lyden af »Du er nu logget ind på KUnet.dk«.

På en aften, der mest af alt handler om, at få publikum til at le, er det forfriskende, når bandet indimellem byder på mere seriøs musik med referencer til temaet som A Night in Tunesia, Weather Report og bossa nova. Mere solstrandsagtigt bliver det næppe.

En 117 år gammel tradition

Den første danske revy havde premiere i 1849. Og i 1906 lod Smedierevyen tæppet gå for den første forestilling, der blev startskuddet til Københavns Universitets lange revytradition.

Smedierevyen er revyen for hele Frederiksberg Campus, og den lever stadig i bedste velgående. Traditionen tro bliver den skabt i et intenst forløb på kun 10 dage.

Smedierevyen, Medicinerrevyen og resten af KU’s revyer går i kødet på lokale studier og fagområder. Medicinerrevyen udleverer ligefrem et appendix til publikum over nørdede fagtermer som furex og fascier. Dog er revygenren kendt for sin brede målgruppe og kritiske indspark i de store samfundsdebatter, så selv den mest udenforstående vil garanteret være underholdt.

LÆS OGSÅ: Der er ekstremt mange revyer på Københavns Universitet. Her er en guide

Seneste