Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Det er Studenterrådet, der har din ryg

Univalg 2020 — Studenterrådet er åbent for studerende på tværs af det politiske felt, og mit bagland er mine medstuderende – hvorimod Frit Forum og Konservative Studerendes bagland er deres moderpartier, skriver Studenterrådets spidskandidat til KU's bestyrelse.

De sidste dage har jeg fået en del beskeder fra mine medstuderende om Konservative Studerendes videoer på Facebook. Flere af jer spørger, om ikke det er snyd og indblanding, når Alex Vanopslagh, Søren Pape og Lars Løkke Rasmussen udtrykker deres opbakning til Konservative Studerende.

LÆS OGSÅ: To partiformænd og en eksstatsminister støtter borgerlige studerende på KU

Det synes jeg ikke, det er. Fordi det illustrerer den grundlæggende forskel, der er på Studenterrådet og ungdomspartierne Frit Forum og Konservative Studerende: Mit bagland er mine medstuderende – Frit Forum og Konservative Studerendes bagland er deres moderpartier.

Og konsekvensen af den forskel er tydelig. Det sidste år har vi stort set ikke hørt noget til de to foreninger, der ikke har handlet om en såkaldt “krænkelseskultur” på Københavns Universitet. Som om “krænkelseskultur” er det, der fylder mest i vores hverdag. Det er – helt ærligt – virkelighedsfjernt.

… “krænkelseskultur” på universitetet? Det er altså et fabeldyr.

Københavns Universitet og dets studerende står over for mange udfordringer: byggeskandaler, boligbobler, SU-budgetter, trivselskriser, coronapandemien, den grønne omstilling, nedskæringer, fjernundervisning og rigide regler, der sætter studerende i klemme. Men “krænkelseskultur” på universitetet? Det er altså et fabeldyr.

Hvem holder de andre studenterforeninger egentlig med?

At repræsentere sine medstuderende, som jeg har gjort de sidste år, betyder, at man skal være klar til kæmpe – ikke bare med ledelsen, men også med partierne på Christiansborg. Og det er her, jeg virkelig bliver i tvivl om, hvad det ville betyde, hvis det ikke var mig, men Frit Forum eller Konservative Studerende, der vandt studenterpladsen i Universitetsbestyrelsen.

For selv om jeg personligt rigtig godt kan lide spidskandidaterne fra de to ungdomspartier, er jeg i tvivl, om hvorvidt de ville kunne stå op for os studerende, når det virkelig gjaldt. Hvad gør de, hvis Socialdemokratiet fremlægger nye SU-nedskæringer? Hvem holder de med, hvis Venstre og Konservative foreslår nye besparelser på vores fag og undervisere?

LÆS OGSÅ: Univalget handler om universitetet – ikke om landspolitik

Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at et kryds ved Studenterrådet, er et kryds ved en stor gruppe medstuderende, der altid har din ryg. Med fagråd og faglige foreninger på næsten hvert eneste fag har vi demokratiske strukturer, der sikrer, at alle studerende bliver hørt.

Med åbne generalforsamlinger kan du som studerende hvert år være med til at sætte retningen for vores arbejde. Og du kan være sikker på, at vi altid beskæftiger os med det, der betyder noget for vores hverdag – ikke for partiledere og folketingspolitikere på Christiansborg.

DEBAT

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribenternes egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Cille Hald Egholm og Frederikke Gjerløff Werther fra henholdsvis Konservative Studerende og Frit Forum beskylder i et debatindlæg Studenterrådet for at være upolitiske og for ikke at stå ved vores værdisæt.

Intet kunne være mere forkert. Studenterrådet er hverken venstreorienteret eller borgerligt. Vi er ikke partipolitiske eller ideologiske. Vi er studenterpolitiske. Vi påstår ikke, at alle studerende på KU er enige. Men vi mener, at der er mere der samler os, end der skiller os.

Studenterrådet søger at forene så mange studerende som muligt i kampen om de ting, vi er fælles om.

Studenterrådet søger at forene så mange studerende som muligt i kampen om de ting, vi er fælles om. Det synes jeg, er et ret klart værdisæt.

Der er mange, der ikke helt ved, hvad forskellen er på Studenterrådet og de to ungdomspartier. Jeg håber, at det her har tydeliggjort en – for mig – afgørende forskel mellem os og de to andre studenterforeninger.

SKRIV DIG OP TIL UNIAVISENS NYHEDSBREV HER

Seneste