Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Emeritus: Her er, hvorfor jeg ikke skrev under på støttebrevet til Studerende mod Besættelsen

Ensidigt — Jeg er gammel nok til at have oplevet den store universitetsbesættelse i 1968, og jeg er modstander af både politiets indtrængen og eventuelle ’disciplinære sanktioner’. Det ville jeg gerne have skrevet under på. Men jeg kunne alligevel ikke tilslutte mig brevet.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

600 ansatte på tværs af universiteter bakker op om studenteraktionerne, skrev Uniavisen i sidste uge. Aktionerne er selvfølgelig dem, som er udført af Studerende mod Besættelsen, og som har fået KU til at tilkalde politiet flere gange.

LÆS OGSÅ: Åbent brev til støtte for Studerende mod Besættelsen underskrevet af over 600

Som Emeritus (pensioneret 2006) er jeg ikke længere rigtig medarbejder ved KU; men jeg fik tilbuddet om at skrive under på protestskrivelsen vedrørende studenteraktionen den 4. september.

Når jeg ikke skrev under, skyldtes det, at skrivelsen ikke alene rummede en protest mod politiaktionen, men tillige en tilslutning til studenteraktionens ensidige politiske standpunkt.

I ’68 løste de det uden politiet

Jeg vil absolut protestere mod politiets indtrængen på Universitetet – selvom den vel skyldtes en henvendelse fra rektor. Ligeledes protesterer jeg imod eventuelle ’administrative tiltag’ over for studerende, der har aktioneret fredeligt.

Jeg vil absolut protestere mod politiets indtrængen

Jeg er gammel nok til at have oplevet den store universitetsbesættelse i 1968, hvor rektor Mogens Fog udsendte en klar instruks om, at kun han måtte alarmere politiet – medmindre, naturligvis, nogen var i livsfare.

LÆS OGSÅ: »Vi blev ikke behandlet som studerende, men som terrorister«

Rektors og andre kontorer var besat i flere dage; men politiet kom ikke ind, og det hele løstes fredeligt. Vi morede os lidt over, at Mogens Fog som det tilsyneladende allerførste konstaterede, at de studerende havde drukket af hans cognac og røget hans cigarer.

Er det mon det, vores nuværende rektor har været bekymret for?

Seneste