Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Frit Forum vil kæmpe for flere tværfaglige klimauddannelser

Univalg — Der er brug for flere tværfaglige uddannelser med fokus på klima.

Hvis vi som samfund skal i mål med den grønne omstilling er universitetet helt uomgængeligt. For vi har brug for, at vi får uddannet studerende på tværs af fagligheder, der har sans for klimaet og kan komme med bud på, hvordan vi indretter et bæredygtigt, grønt og socialt retfærdig samfund, som også kan stå tidens test. Derfor mener vi i Frit Forum, at der skal oprettes flere tværfaglige klimafag.

DEBATINDLÆG

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Vi opfordrer alle til at læse debatindlæg til ende, før de kommenterer dem på Facebook, så vi kun får konstruktive bidrag.

Det er godt, når der er uenighed, men husk at holde en god debattone.

Uniavisen forbeholder sig retten til at slette kommentarer, der overskrider vores debatregler.

Det kræver, at vi har et universitet, der ikke skyr tilbage fra at tage de nødvendige beslutninger, der skal til for at skabe de bedst mulige forudsætninger for at uddanne studerende med sans for klimakrisen.

Læs også: Klimaforsker: »Hele lortet kollapser i 2040. Det er om sytten år«

Vi skal have de grønne briller på og udnytte universitetets fulde potentiale. Og det er derfor, at vi skal have flere tværfaglige uddannelser og kurser, hvor de forskellige fagligheders grønne profiler komplimenterer hinanden, så den grønne dagsorden for alvor bliver integreret på universitetet. For den grønne omstilling kan ikke realiseres hverken ved at vente på Georg Gearløs-løsninger, hvor vi håber på, at teknologien kommer og redder os, eller ved at sidde og lave socialkonstruktivistiske samfundsanalyser. Der er brug for både tekniske løsninger og humanistiske analyser – men løsningerne og perspektiverne på klimakrisen, der byder sig i samspillet mellem fagligheder, fortjener et større fokus på universitetet.

Mere samarbejde med erhvervslivet, tak

I Frit Forum mener vi også, at universitetet bør fokusere på et tættere samarbejde mellem det grønne erhvervsliv og beslutningstagere. I forvejen er der alt for langt fra studie til arbejdsmarked, og alt for mange studerende bliver uddannet uden at have prøvet deres færdigheder af i den virkelige verden.

Der er ikke tale om et krav – der er tale om, at universitetet skal skabe bedre muligheder for, at vi studerende kan udvikle vores kompetencer i samspil med erhvervslivet og grønne aktører, så vi først og fremmest bliver uddannet med en skærpet sans for klimakrisen og med indgående kendskab til det erhvervsliv, der efterspørger løsningerne. Det vil være til gavn for netop erhvervslivet, der vil få tilbudt kvalificeret og kompetent arbejdskraft fra dygtige, interesserede og engagerede studerende, der vil den grønne omstilling.

Danmark skal være et grønt foregangsland og inspirere andre lande, så også de kan indrette et samfund, der både er til gavn for klimaet, miljøet og de mennesker, der lever der. Og derfor skal vi stille flere grønne krav til universitetet.

Det er derfor, at man til Univalget skal stemme på Frit Forum, der vil være den seriøse og ambitiøse grønne stemme på tværs af universiteternes organer.

Læs også – Frit Forums spidskandidat: Mere feedback skal hjælpe på uligheden

Seneste