Universitetsavisen
Nørregade 10
1165 København K
Tlf: 21 17 95 65 (man-fre kl. 9-15)
E-mail: uni-avis@adm.ku.dk
—
Kultur
Festival — I denne uge starter den historiske festival Golden Days, der kører hele september. I KU-regi kan du blandt andet opleve veterinærvidenskabens misfostre, høre dansktoppens B-sider og komme på rundvisning i Medicins Museion og 200 års dansk medicinhistorie.
Vi kan ikke leve uden penge, men de giver os også mange bekymringer. Forstår vi deres magt over os, og hvordan de ændrer vores tanker, følelser og opførsel? Bliv klogere på den psykologiske bagside ved penge, når forfatter og journalist Claudia Hammond stiller spørgsmålet: Hvordan påvirker penge vores dømmekraft?
Tid: 6. september kl. 17.00
Sted: Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København K
Entré: 70 kr.
Billetter: Billetto
Den svenske fotograf Kent Klich har dokumenteret livet i Gazastriben siden begyndelsen af 00’erne. Han skildrer indbyggernes vilkår i det omstridte område som et alternativ til de dramatiske og konfliktfyldte billeder, massemedierne dækker konflikten med. Gaza Works viser seks serier af fotografi, video og fundne objekter skabt i samarbejde med lokale partnere, menneskerettighedsorganisationer og eksperter fra Forensic Architecture.
Tid: 7.-23. september kl. 10-19.
Sted: Det Nationale Fotomuseum på Det Kongelige Bibliotek
Entre: 60 kr. (studerende 30)
I år er det 50 år siden, radioprogrammet Dansktoppen blev sendt første gang. Siden blev det betegnelsen for en hel genre af dansksproget pop- og slagermusik. I 60’erne og 70’erne udkom dansktopmusikken på singleplader med et nummer på hver side. Ofte kom A-siden på Dansktoppen. Men hvad var der på B-siden? Tammi Øst, Iben Hjejle, Carsten Bjørnlund og Kristoffer Fabricius synger dansktoppens hemmelige perler akkompagneret af Emil de Waal Trio. Konferencierer er Henrik Smith-Sivertsen og Jesper Egelund.
Tid: Kl. 16-17.15
Sted: Den Sorte Diamant
Entré: 200 kr. (studerende 90 kr.)
Billetter: Billetlugen
Ghita Nørby og Søren Sætter-Lassen vil læse højt fra Holbergs tekster, og musikalske mellemspil sætter toner til hans ord. Via kæmpeprojektioner af Holbergs håndskrift, oplæsning og musik undersøger arrangementet, hvad der gemmer sig bag masken hos Holberg. Mød også Karen Skovgaard-Petersen, som er direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, og teaterforsker og dr.phil. Bent Holm, som har været dramaturg på flere banebrydende Holberg-iscenesættelser.
Tid: 10. september kl. 19
Sted: Den Sorte Diamant
Entré: 90 kr.
I forbindelse med fotoudstillingen »Kent Klich: Gaza Works« bliver den britisk-israelske forfatter, professor og arkitekt Eyal Weizman interviewet af Steen Nørskov fra DR2 Dagen i Dronningesalen. Weizman har senest grundlagt Forensic Architecture, et forskningsprojekt, der benytter arkæologiske scanninger, foto- og videomateriale fra mobiltelefoner og interviews som kriminaltekniske værktøjer til at afdække krigsforbrydelser, menneskerettighedsforbrydelser og ulykker.
Tid: 14. september kl. 20
Sted: Det Kgl. Bibliotek
Entré: 125 kr.
Bag de gule porte på Medicinsk Museion skjuler sig 200 års dansk medicinhistorie. Kom helt tæt på arkitekturen og de mennesker, der gennem årene har haft deres gang på stedet. På husvandringen skal vi se bl.a. se arkitekten Peter Meyns høresal oppefra og besøge resterne af det fysiologiske laboratorium.
Tid: 18. september kl. 17.-18.30 og 19-20.30
Sted: Medicinsk Museion, Bredgade 62, 1260 København K
Entré: 100 kr.
Billetter: Biletto.dk
Dette event er desværre for længst udsolgt. Men det er så fedt, at vi omtaler det alligevel. I Landbohøjskolens kælder under Patologisk Afdeling svømmer misfostre og tohovede høner nemlig rundt i sprit, som vi har skrevet om før. Normalt er der ikke adgang for offentligheden, men denne aften inviterer konservator Annika Normann og veterinær Sofie Kromann publikum ned i den glemte samling af misfostre og mishandlinger fra dyreriget. Anden del er en talk ved historielektor Poul Duedahl om den antropologiske kraniesamling og videnskabens mørkeste side: raceantropologiens metodiske racisme anført af datidens forskere og politikere. Og for at de billetløse ikke skal sidde her og føle sig helt snydt: Klik her for at læse en længere Uniavisen-artikel om samlingen – med meget pæne misforsterbilleder af fotograf Lizette Kabré.
Tid: 20. september kl. 18.30-20.30
Sted: Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab, Ridebanevej 3, 1870 Frederiksberg