Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Navne

Københavns Universitet får en ny og grøn dekan

Navne — Katrine Krogh Andersen bliver 1. januar 2020 ny dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Hun kommer fra en stilling som forskningsdekan på DTU.

Hvem er hun?

Katrine Krogh Andersen er forskningsdekan på Danmarks Tekniske Universitet, DTU, men skal snart være dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, det vi forkorter SCIENCE, på Københavns Universitet. Tidligere har hun blandt andet været forskningchef på Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Hvorfor læser jeg om hende nu?

»Det er med glæde og stolthed, at vi kan ansætte Katrine Krogh Andersen som ny dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet,« skriver Københavns Universitets rektor Henrik C. Wegener i en pressemeddelelse fredag den 4. oktober. Derfor.

Hun afløser afgående dekan på SCIENCE, John Renner, som stopper fem måneder før sin periodes udløb for at blive rådgiver for rektor.

Hvor er det nu lige, jeg kender hende fra?

Måske har du mødt Katrine Krogh Andersen her på universitetet. Hun skrev nemlig ph.d.-afhandlingen Simulation of atmospheric dust in the glacial and interglacial climate i fysik på Københavns Universitet og har været ansat som postdoc og lektor på Niels Bohr Institutet, hvor hun arbejdede med klimamodellering, statistisk dataanalyse og iskerneboringer.

Du stødte måske på hendes navn, da hun var klimaekspert i i Klima- og Energiministeriet, hvor hun tog del i forberedelserne til COP15-klimatopmødet, eller da hun repræsenterede Danmark i FN’s klimapanel, IPCC.

Tidligere i år blev hun desuden udpeget som medlem af et EU-finansieret ’mission board’, som skal finde måder at bruge smarte teknologier på, der gør fremtidens byer klimaneutrale.

Om sin nye stilling siger Katrine Krogh Andersen i en pressemeddelelse:

»Jeg ser frem til at stå i spidsen for forskning og uddannelser ved det natur- og biovidenskabelige fakultet på KU. Med udgangspunkt i de stærke faglige miljøer spiller fakultetet en vigtig rolle i en tid, hvor vi skal finde svar og løsninger på globale udfordringer.«

Katrine Krogh Andersen har også været involveret i debatten om yngre forskeres ret ringe karrieremuligheder.

Som medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd var hun i en rapport fra 2018 med til at rette fokus på, at mange forskere i begyndelsen af karrieren tilbringer vigtige år i en sump af midlertidige og måske udsigtsløse ansættelser. Og at ikke mindst kvinder med børn har vanskeligt ved at gøre karriere som forskere, sådan som systemet fungerer i dag, og ender med at blive del af det såkaldte akademiske prekariat.

Skal jeg gøre noget?

Katrine Krogh Andersen bliver ansat som dekan for en femårsperiode fra 1. januar 2020, så du varme op nogle måneder til et godt håndtryk og velkommen til(bage) til Københavns Universitet.

Og så kan du se hende fortælle om danske virksomheders og vidensinstitutioners muligheder for at tage del i Indiens grønne omstilling på Youtube.

Seneste