Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Nu får KU’s fredagsbarer og caféer et netværk

SOCIALT - KU’s Forenede Fredagsbarer (KUFF) er et spritnyt initiativ fra en medicinstuderende. Idéen er et vidensnetværk på tværs af de mange fredagsbarer og caféer på KU.

KUFF udspringer af en basal interesse for de andre fredagsbarer, siger initiativtager og medicinstuderende Søren Just Christensen.

»Det skal være muligt at dele erfaringer med andre. Mange af barerne har prøvet at stå med de samme problematikker eller udfordringer. Med KUFF vil det være muligt at lære noget om de andre, og måske få inspiration til, hvordan ens egen café og fredagsbar kan blive bedre,« siger han.

KUFF er egentlig stadig på tegnebrættet, men er tænkt som en rundtur på de forskellige fredagsbarer og caféer. Det er op til de enkelte barer at beslutte, hvad møderne skal handle om. Pointen er at udveksle erfaringer og lære hinanden at kende.

En stor fælles erfaring

De mange barers erfaringer og knowhow er samlet set enorm – både om daglig drift og interaktionen med ledelsen på de enkelte fakulteter. Det sidste kan undertiden volde problemer – fx har KUA indført et delvis alkoholforbud, som bestemt ikke er studiecaféernes kop te.

Og på Samfundsvidenskab har de studerende tidligere haft problemer, fordi en kommerciel café fik monopol på at sælge mad og drikke.

I Studenterklubben på Panum, hvor de Sund-studerende kommer, er der stor udskiftning blandt de frivillige. Ifølge Søren Just Christensen sker den meste overlevering mundtligt, og stilles der spørgsmål til den måde, tingene fungerer på, lyder svaret oftest, at ’sådan har det altid været’.

Søren Just Christensen håber, at KUFF vil medvirke til, at de aktive på fredagsbarerne og caféerne opdager nye måder at drive stederne på.

Mere end bare druk

KUFF skal også vise ledelsen på fakulteterne, at KU’s fredagsbarer og caféer er mere end bare druk.

»Nogle gange kan fakulteterne være lidt uforstående over for konceptet. Men når man går på studier, der kræver meget af de studerende, er det vigtigt med de sociale platforme, hvor man kan mødes over andet end det faglige. Øl er en velkendt facilitator i sociale relationer.« siger Søren Just Christensen.

»Det risikerer at gå ud over fagligheden, hvis ikke vi er gode til at lave sociale klubber for de studerende,« tilføjer han.

I Studenterklubben på Panum er det fx muligt at møde studerende på tværs af årgange, få fif til studieteknikker, og finde ud af hvilke studiebøger, der er bedst. Og ikke kun over en øl, men også en kop kaffe eller te.

KUFF’s første møde blev afholdt d. 20. marts i Studenterklubbens lokaler på Panum, hvor repræsentanter fra mBar, A-vej, Biobar, Geobar og Kommunen var til stede.

Er du aktiv i en af KU’s mange fredagsbarer, kan du kontakte KUFF via KUFF@studklub.dk.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste